Un document que provaria les comissions del 3% provocà el registre a la seu del CDC, segons El Mundo

La suposada mossegada a l'Ajuntament de Torredembarra figura calculada, de forma conjunta, amb la de l'Ajuntament de Sant Cugat i s'eleva a 205.954 euros per dues obres

19 mayo 2017 21:56 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un document on consten les presumptes comissions del 3% que exigia CDC per adjudicacions públiques amb un valor total de 343.798 euros va motivar l'operació anticorrupció de la Guàrdia Civil que es va saldar el passat divendres amb el registre de les seus de Convergència i de CatDem i el reclam de més documentació per part del cos policial als ajuntaments de Torredembarra, Lloret, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat, segons ha publicat aquest matí el diari el Mundo.     

Segons explica el diari de Madrid, el jutge número 1 d'El Vendrell va trobar el document, d'un sol foli, el passat 23 de juliol a la caixa forta de l'exconseller delegat de la constructora Teyco. L'empresa encapçala el full, que recolliria el càlcul exacte de les mossegades del 3% corresponents a obres que ajuntaments convergents haurien adjudicat a Teyco. 

Inicialment, en el document, constaven quatre apunts corresponents a Lloret, Figueres, Torredembarra i Sant Cugat, i posteriorment es va afegir a mà Sant Celoni. A més, la xifra total no apareixeria directament en el document, sinó que és la suma de dos subtotals, segons El Mundo: la dels 137.844 euros de les obres adjudicades a Lloret, Figueres i Sant Celoni més els 205.954 que sumen les mossegades de les obres de Torredembarra i Sant Cugat.

Els apunts corresponents a Torredembarra es detallen de forma conjunta amb unes obres a Sant Cugat. En total, Teyco hauria facturat 6.865.145 euros a canvi de construir un aparcament al municipi de la Costa Daurada (2.216.015 euros) i un edifici al poble del Vallès (4.649.130 euros). En total, el presumpte foli que s'ha fet públic avui precisa una comissió de 205.954 euros per les dues obres.

Comentarios
Multimedia Diari