Mai Més publica en català 'Déus menuts', de l'escriptor anglès Terry Pratchett

És una novel·la independent de l'univers del Discmón, del qual n’estan traduint els 41 títols.

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'escriptor anglès Terry Pratchett. Foto: Mai Més/Cedida

L'escriptor anglès Terry Pratchett. Foto: Mai Més/Cedida

Mai Més Llibres acaba de publicar Déus menuts, un títol que inaugura la sèrie de novel·les independents i autoconclusives emmarcades a l’univers del Discmón creat per l’escriptor anglès Terry Pratchett (1984-2015) i format per 41 llibres, dels quals l’editorial catalana ja ha publicat tres títols: Guàrdies! Guàrdies!, Igualtat de ritus i Morth amb una molt bona rebuda per part de crítica i públic.

Sempre amb el seu característic sentit de l’humor blanc però irreverent, Pratchett ofereix aquesta vegada una sàtira divertidíssima i molt esmolada sobre la guerra, les institucions religioses i el seu paper en la política, tot adobat amb el pessic just de reflexions filosòfiques carregades d’ironia, segons apunta l'editorial.

L'acció se situa a Omnia, un país on la doctrina religiosa oficial estableix que el Discmón és esfèric i que orbita al voltant d'un estel amb llum pròpia, de la mateixa manera que ho fa la Terra. Tanmateix, comencen a arribar notícies d'una nova teoria filosòfica que planteja que, en realitat, el món és pla i avança per l'espai infinit sostingut per quatre elefants que es recolzen a la closca de la Gran A'Tuin, la tortuga interestel·lar.

Mai Més s'ha proposat publicar en català les 41 novel·les de l'escriptor Terry Pratchett (1948-2015) dedicades a l'univers del Discmón en una col·lecció anomenada Refuig A'Tuin. En declaracions a l'ACN, la coeditora de Mai Més Judit Terradellas va explicar que «hi havia un gran buit» en la traducció al català de Pratchett, i més tenint en compte la rellevància de l'autor i la seva obra. El traductor de la saga és Ernest Riera, qui va assegurar que el català li queda perfecte a Pratchett perquè «parla d'un món medieval, rural, festiu i foteta».

Així mateix, el proper 24 de novembre arribarà a les llibreries un nou títol, El color de la màgia, el primer llibre del Discmón que va publicar l’autor i que inaugura l’arc dels Mags.

Temas

  • Mai Més Llibres
  • fantasia
  • Ciència-ficció
  • Terry Pratchett
  • Déus menuts
  • Discmón
  • Refuig A'Tuin

Comentarios

Lea También