Más de Cultura

Cultura Reus

Una visió directa i sense embuts del món del teatre

Lluís Marco i Ernest Villegas protagonitzen dilluns l’obra ‘L’art de fer teatr’ al Cicle Grans Mestres al Fortuny de Reus

REDACCIÓ

Whatsapp
L’actor Lluís Marcos pujará demà al Teatre Fortuny de Reus amb l’obra ‘L’art de fer teatre’. FOTO: CEDIDA

L’actor Lluís Marcos pujará demà al Teatre Fortuny de Reus amb l’obra ‘L’art de fer teatre’. FOTO: CEDIDA

Amb L’art de fer teatre, el Cicle Grans Mestres del Teatre Fortuny de Reus torna a apostar dilluns (20.30 hores) per un dels llenguatges escènics més contemporanis, el teatre documental.

Aquesta peça protagonitzada per dos dels millors representats de la seva generació actoral, Lluís Marco i Ernest Villegas, aproparà a l’espectador una visió directa i sense embuts del què és el món del teatre. Tan aviat serà un homenatge com també una crítica aferrissada al món actoral, als directors d’escena, als dramaturgs i a totes aquelles persones que tenen una relació directa o indirecta amb el teatre, incidint d’una manera un tant singular amb el públic.

La peça, dirigida Francesc Cerro-Ferran amb audiovisuals de Ivo Vinuesa, versa sobre una conversa real d’un important i prestigiós director d’escena i un amant del teatre. Ambdós van desgranant els somnis i fracassos d’una professió, la necessitat de crear una nova relació entre públic i escena, la superficialitat de determinades conductes artístiques, l’excessiu poder de determinades figures del món de la direcció escènica, la tensa però necessària relació entre el Teatre i el poder polític, i el passat i el futur de la cultura escènica.

Un tour de force que Marco i Villegas compartiran acaloradament a l’escenari del Teatre Fortuny de Reus; una oportunitat única per veure un text que -incomprensiblement-, és la primera vegada que puja a escena i que, en aquest cas, també vol ser un sentit homenatge als nostres directors teatrals més reconeguts a nivell nacional i internacional.

Un cop més, el Cicle Grans Mestres -centrat enguany en el factor humà-, continua demostrant que és un pol de creació artística i un referent de la dramatúrgia contemporània a nivell nacional.

Comentarios

Lea También