Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Deltebre Dansa celebra divuit anys i apel·la al valor dels petits gestos

El festival tindrà lloc del 3 al 16 de juliol al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre

22 junio 2023 09:16 | Actualizado a 06 julio 2023 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De dins cap enfora, el festival Deltebre Dansa despertarà tots els sentits del 3 al 16 de juliol amb l’empenta i la fermesa que atorga celebrar divuit anys. Una majoria d’edat que se sustenta en la formació professional, la programació artística i el retorn social.

«Enguany, comptarem amb 280 participants de 48 nacionalitats diferents, i hi haurà espectacles de dansa contemporània emergents i companyies consolidades, així com circ contemporani fusionat amb teatre, música i noves tecnologies», explicà el director artístic del Deltebre Dansa, Roberto Olivan, ahir en roda de premsa amb la presència de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marín.

Quant a la programació, que tindrà com a principal escenari la Carpa Deltebre Dansa amb capacitat per a 900 persones (Parc del Riu), el també ballarí i coreògraf va destacar tres caps de cartell. El primer és la companyia Cooperativa Maura Morales: «Li tenim molt d’afecte en el sector de la dansa contemporània perquè el seu treball aporta un accent innovador», destacà Roberto Olivan.

El segon cap de cartell és la companyia Defracto, encarregada d’inaugurar el festival el 3 de juliol. «És un circ contemporani que destaca pel contorsionisme, les verticals, el joc humorístic... És el més idoni per obrir Deltebre Dansa», afegí el director artístic.

Així mateix, va enfatitzar l’Open Stage Night «a l’estil d’una batalla de danses urbanes en format contemporani, amb un jurat que premiarà als millors d’aquesta edició», i que se celebrarà sota l’epígraf ‘La nit animal’, ja que «es destinarà a diferents associacions protectores d’animals per, d’aquesta manera, fer molt més social la cultura».

També tindrà lloc la vuitena edició de la Nit Solidària i del Circ

Entre l’oferta d’espectacles també s’inclou Gold de la companyia de dansa ROPA/Roberto Olivan Performing Arts. «A l’escenari, quatre persones parlem d’allò que ens hauria de cridar l’atenció per veure realment l’or que tenim en el nostre interior, perquè tots tenim joies que hauríem de cuidar molt més».

A banda de la carpa, un altre dels escenaris serà l’Església de l’Assumpció de Jesús i Maria, on tindrà lloc l’espectacle Because I love the diversity de la companyia Rakesh Sukesh, una peça que traspassa els límits entre la dansa i el teatre.

També tindrà lloc la vuitena edició de la Nit Solidària i del Circ, presentada per Kerol, i la Creació Deltebre Dansa, que consisteix en una improvisació als arrossars de la zona de les Barraques d’en Salvador.

Pel que fa a la formació, Roberto Olivan va destacar els cursos d’iniciació -les inscripcions ja estan obertes a través del web del festival- «de dansa contemporània, bollywood, hip-hop, a més de cursos per adults a partir de 55 anys». Unes sessions de formació de la mà d’Akram Khan, Wim Wandekeybus, Jasmin Vardimon o Lali Ayguadé, entre altres. Per tot plegat, el festival se celebrarà sota el lema Movement Matters, per posar en relleu la importància dels petits gestos, a la vegada que apel·la a la funció reivindicativa de la creació artística. En paraules de Roberto Olivan «qui sap si tal vegada Deltebre Dansa pugui ser la llavor que germini un nou petit-gran canvi».

Comentarios
Multimedia Diari