Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els exàmens orals de català de competències bàsiques es faran a 130 col·legis

  Educació havia anunciat inicialment que les proves de català i aranès es retiraven aquest curs

  09 febrero 2024 16:17 | Actualizado a 13 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Els alumnes de sisè de primària i quart d’ESO d’una mostra ampliada de 130 centres de primària i secundària faran aquest curs 2023-24 les proves orals de català als exàmens de competències bàsiques.

  Així ho ha informat la conselleria d’Educació, després que s’anunciés que les proves orals de català i aranès es retiraven aquest curs, de manera excepcional, a causa de la «sobrecàrrega de treball que implica augmentar les proves de diagnòstic com marca la Lomloe».

  Segons Educació, la consellera, Anna Simó, ha demanat al Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu mantenir les proves orals de català als exàmens de competències bàsiques, revisant els criteris d’avaluació.

  En aquest curs, en lloc que tots els alumnes se sotmetin a les proves, com va passar el curs passat, les proves es faran en una mostra ampliada de 130 centres educatius entre primària i secundària.

  D’aquesta manera, segons la conselleria, «es farà compatible la monitorització de l’estat de la llengua catalana als centres i la descàrrega de tasques d’avaluació als centres educatius «.

  La conselleria ha afegit que en aquest curs també es faran proves diagnòstiques de 4t de primària i 2n d’ESO, on s’avaluaran la comprensió oral i la comprensió escrita en català i aranès, com marca la Lomloe.

  De cara al 2025, la consellera s’ha compromès «a millorar el mètode d’avaluació» perquè les proves orals siguin «més compatibles amb l’avaluació de les competències bàsiques i les noves proves diagnòstiques»

  Comentarios
  Multimedia Diari