Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La Fundació per a la Creativació ha incidit en més de 33.000 alumnes catalans

    L’entitat, que compleix deu anys, va néixer amb l’objectiu de promoure la creativitat i convertir-la en innovació en l’àmbit educatiu

    05 octubre 2023 16:37 | Actualizado a 10 octubre 2023 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    33.000 alumnes catalans han participat en els projectes impulsats per la Fundació per a la Creativació®. L’entitat va néixer ara fa deu anys per promoure la creativitat i convertir-la en innovació en l’àmbit educatiu. De fet, de la unió d’aquestes dues paraules és d’on pren el nom. El seu mètode es basa en un model d’aprenentatge basat en reptes reals vinculats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

    A través dels seus projectes, la Fundació per a la Creativació vol que les noves generacions tinguin les capacitats necessàries per donar resposta als reptes mundials. Per celebrar l’aniversari, el passat 4 d’octubre van organitzar un ‘combat’ a Barcelona per debatre sobre les diferències entre la intel·ligència natural i l’artificial.

    Al llarg d’aquests deu anys els projectes de la Fundació han impactat en 33.000 alumnes de més de 150 centres educatius de tot Catalunya, que han participat en algun dels seus projectes educatius. Des d’infants d’educació primària fins a estudiants de màster.

    Estimular la creativitat

    Tots ells han tingut l’oportunitat d’aprendre i posar en pràctica diferents eines per estimular la creativitat, la capacitat d’innovació i desenvolupar propostes transformadores per donar resposta a reptes reals plantejats per entitats, organitzacions i empreses a través d’una metodologia pròpia (el mètode de la Creativació®). De fet, el president de la fundació, Pep Garcia, destaca que les noves generacions són clau en el dia a dia de l’entitat. «La capacitat de resolució de problemes complexos, el pensament crític i la creativitat són considerades les tres habilitats clau dels professionals del futur», subratlla.

    Al llarg dels darrers cursos s’han portat a terme diferents projectes educatius vinculats amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, com la ‘Descoberta dels Pirineus’, impulsat conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) o ‘La Mar de Net’, promogut amb la Federació de Confraries de Pescadors de Girona i la conselleria d’Acció Climàtica.

    En aquest últim, incidint en iniciatives que promoguin la reducció dels plàstics d’un sol ús i la problemàtica del seu abocament al medi marí.

    Projectes com ‘Animal Respect Challenge’, per fomentar el benestar animal; ‘TurisTIC Challenge’, per cercar noves propostes per a un turisme més inclusiu, sostenible i experiencial, o bé ‘Smart Makers’, per promoure l’ús de les noves tecnologies i cercar, a través d’elles, solucions innovadores a necessitats del seu entorn també són altres exemples que han contribuït a promoure la capacitat creativa de l’alumnat.

    Comentarios
    Multimedia Diari