Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La Intel·ligència Artificial permet detectar emocions als alumnes

    Una aplicació basada en IA i reconeixement facial permet identificar les emocions i què els agrada als alumnes a través dels seus gestos

    03 noviembre 2023 11:20 | Actualizado a 07 noviembre 2023 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    L‘eina ha guanyat el premi #hack4edu per a l’educació digital i ha estat desenvolupada per la Universitat Mexiquense del Bicentenari (Mèxic) en el marc de la competició celebrada entre el 24 i el 27 d’octubre a la Universitat Pontifícia de Salamanca.

    Aquesta eina es basa en l’aprenentatge personalitzat a través del reconeixement d’emocions i permet descobrir els aspectes que ho faciliten, segons informa ProFuturo, el programa d’educació digital de les fundacions Telefónica i ‘la Caixa’.

    La 4a edició d’aquest concurs va batre rècords de participació, amb 534 hackers de trenta universitats de deu països, que van enfrontar la resolució de 61 reptes tecnològics relacionats amb l’educació digital en entorns vulnerables i ho van fer en un temps limitat de 72 hores.

    D’altra banda, PeerExplain, desenvolupat per l’Institut Politècnic de Viseu (Portugal), va obtenir el segon lloc d’aquest concurs. Consistia en una enciclopèdia col·laborativa amb In tel·ligència Artificial que ofereix respostes tan precises com sigui possible en funció del perfil de l’usuari. L’eina també permet, entre altres funcions, introduir i rebre respostes d’altres usuaris.

    Xarxes neuronals

    El tercer guardó va recaure en una plataforma de l’Institut federal Catarinenc (Brasil) de gamificació i aprenentatge basat en projectes, que mitjançant el desenvolupament de xarxes neuronals serveix per estimular i millorar el rendiment acadèmic a partir d’informes dels alumnes proporcionats als docents .

    El primer i el segon premi a la categoria Sènior van estar per a ‘La píndola de Leire’, una app d’estudi interactiu que s’adapta a l’estudiant, i ‘Leaders4Edu’ per a la identificació de docents que exerceixin un canvi significatiu en l’àmbit educatiu i a les seves comunitats.

    La primera d’aquestes aplicacions premiades al concurs va estar desenvolupada per Factoría 5, una xarxa d’escoles digitals solidàries, i la segona per la Universitat Pontifícia de Salamanca.

    Comentarios
    Multimedia Diari