Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Les properes setmanes començarà un debat sobre l’ús del mòbil a tots els centres educatius

  La consellera d’Educació, Anna Simó, afirma que més de la meitat dels instituts catalans ja han regulat la forma en què es fan servir aquests dispositius

  05 octubre 2023 17:10 | Actualizado a 10 octubre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat que en les properes setmanes s’iniciarà un procés de debat sobre l’ús del mòbil a tots els centres educatius de Catalunya. Simó va detallar que ha parlat amb el Consell Escolar per poder fer possible la iniciativa i que es redactarà un document de bases que inclourà preguntes relacionades amb l’eventual prohibició. A més, ja defensat que aquesta ha de ser una decisió consensuada amb els claustres i les famílies. La consellera s’ha compromès que si la majoria d’escoles aposten per la prohibició, el departament establirà el marc i la forma en què s’haurà de fer. Amb tot, ha remarcat que més de la meitat d’instituts ja han regulat aquesta qüestió i ha insistit en l’autonomia de centre.

  Anna Simó insisteix que la prohibició del mòbil «no resoldria res» perquè des del seu punt de vista aniria en contra del que el departament ha defensat en les darrers anys. «Hem apostat per ajudar els alumnes a assolir una competència digital adequada i fugir dels abusos de les pantalles, els mòbils i les tauletes», recorda Simó que diu que establir ara una limitació total d’aquests no tindria sentit.

  Amb tot, admet que es tracta d’una problemàtica que està a l’ordre del dia i per això ha acordat amb el Consell Escolar de Catalunya iniciar un procés de debat a tots els centres educatius catalans al voltant d’aquest tema. “Espero que abans d’acabar el mes d’octubre o a principis de novembre ja es pugui posar en marxa aquest debat a partir dels consells territorials», comenta i afegeix que es redactarà un document de bases que inclourà qüestions sobre l’eventual prohibició.

  La consellera admet que si el resultat majoritari es favorable a la restricció d’aquests aparells, caldrà que el departament defineixi les condicions i la forma en què es podrà dur a terme. Amb tot, remarca que a hores d’ara més de la meitat d’instituts catalans ja han regulat l’ús dels mòbils prohibint-los en espais comuns, al patí o a les aules. «En aquests centres que ja han apostat per aquestes vies després d’haver fet un debat amb les famílies i els alumnes no veig oportú dir-los ara què hauran de fer», comenta la titular d’Educació. Així, defensa l’autonomia de centre. «No és que la consellera vulgui desentendre’s, és que ells ja han arribat a conclusions importants», diu Simó.

  En aquest mateix sentit, explica que l’Associació Espanyola de Pediatria ha fet un pla digital per a les famílies i que ja ha demanat al conseller Salut, Manel Balcells, una trobada amb els representants de la Societat Catalana de Pediatria per treballar en aquesta línia.

  Comentarios
  Multimedia Diari