Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Nadales en llatí a càrrec d’alumnes dels instituts Baix Camp, Josep Tapiró i Constantí

L’activitat forma part del projecte d’innovació pedagògica ‘Loqui Latine’ per apropar el llatí a l’alumnat

11 diciembre 2023 16:04 | Actualizado a 11 diciembre 2023 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Baix Camp de Reus ha acollit aquest dilluns la setena trobada d’alumnes de 4t d’ESO de llatí dels centres INS Baix Camp, INS Constantí i INS Josep Tapiró per cantar i enregistrar en vídeo una nadala en llatí. Enguany l’alumnat ha cantat la versió llatina de la cançó ‘All I want for Christmas is you’ de Mariah Carey.

Durant la trobada, l’alumnat ha fet un intercanvi de postals de Nadal i un ‘scape room’ cooperatiu sobre les Saturnalia, tot en llatí, per fer cohesió entre els tres centres i posar en pràctica tot allò après. Després, han caantat conjuntament la nadala (amb assaig previ i amb la col·laboració del professorat de música dels tres centres) reforçant així la idea transversal de l’aprenentatge.

Aquesta activitat forma part d’un projecte d’innovació pedagògica Loqui Latine que desenvolupen aquests tres centres amb l’objectiu d’ensenyar el llatí com una llengua moderna i apropar-la als alumnes.

Es tracta d’apropar el llatí a l’alumnat de 4t i al seu entorn de comunicació i realitat social, amb la creació d’activitats interactives (gravació de vídeos, presentacions, diàlegs, cançons...) entre alumnes dels tres centres utilitzant el llatí com a llengua vehicular.

Comentarios
Multimedia Diari