Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Revertir els resultats educatius de l’informe PISA, el gran repte del Govern pel 2024

    El 10 de gener va començar a treballar el grup d’experts per millorar l’educació amb la idea que algunes propostes s’apliquin el curs vinent

    15 enero 2024 17:05 | Actualizado a 16 enero 2024 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El gran repte social del Govern per al 2024 és millorar els nivells educatius dels estudiants catalans, després dels baixos resultats obtinguts en proves com els exàmens PISA i que els ha situat per sota de la mitjana dels països de l’OCDE i a la cua d’Espanya.

    Fruit de l’»acord de país» que va demanar a les forces parlamentàries la consellera d’Educació, Anna Simó, per millorar l’educació es va acordar la creació de la ‘Comissió educativa per a l’impuls de les millores al sistema educatiu’, que es va reunir per primera vegada dimecres passat, 10 de gener

    Aquest grup impulsor de millores educatives, format per 18 experts representants de la comunitat educativa i de l’àmbit acadèmic, ha començat a treballar amb l’objectiu de concretar propostes que «puguin tenir un impacte en els resultats educatius». Així ho va explicar el coordinador del grup, Jesús Vinyes, abans de reunir-se amb els altres experts de la comissió, creada després dels mals resultats de Catalunya en el darrer informe PISA. El grup buscarà mesures curriculars i en altres àmbits, que siguin «viables» i «de consens» perquè tinguin «continuïtat». Vinyes va destacar que han fixat terminis curts de treball perquè algunes propostes es puguin aplicar a partir del curs que ve.

    Redacció d’un informe

    A finals de febrer està previst que la comissió tingui redactat un informe amb les mesures que cal començar a aplicar per millorar l’educació a partir del setembre del 2024, amb l’inici del nou curs escolar, i que haurà de rebre el vistiplau dels partits polítics, que també podran fer les seves aportacions.

    Amb posterioritat, per acabar d’enriquir el debat, les mesures es lliuraran al Consell d’Educació de Catalunya, on hi són representats altres perfils com sindicats i universitats, que també podran fer les seves aportacions.

    En qualsevol cas, per poder començar a activar les mesures de millora a partir del proper mes de setembre, hauran d’estar aprovades abans de Setmana Santa, a finals del mes de març.

    Amb la resta de grups polítics, el Govern d’ERC també buscarà acordar un pacte per unes polítiques educatives resilients, amb dotació econòmica i que abasti almenys dues legislatures més.

    També està previst que al llarg d’aquest mes de gener hi hagi canvis en l’avaluació del sistema educatiu, amb una revisió a fons del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya per reconvertir-lo en l’Agència d’Avaluació i Prospectiva de l’Educació, que s’espera aprovar el mes de juny del proper any, perquè es converteixi en la proa de l’avaluació educativa catalana.

    Comentarios
    Multimedia Diari