Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    USTEC demana més personal perquè l’escola sigui inclusiva «de veritat»

    El sindicat exigeix més contractació d’especialistes per rebaixar les ràtios i poder atendre tot l’alumnat

    26 febrero 2024 13:07 | Actualizado a 27 febrero 2024 07:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    USTEC-STEs ha començat la campanya ‘Ens falten mans’ per reclamar més personal especialitzat als centres educatius. Des del sindicat assenyalen que cal una rebaixa de les ràtios, però també la incorporació de tècnics per tal de poder atendre aquells alumnes que tenen necessitats especials i, d’aquesta manera, fer que l’escola sigui «de veritat» inclusiva. En el cas de la provincia de Tarragona, la campanya s’ha presentat a l’Escola les ERES de Creixell i l’Institut Camí de Mar de Calafell.

    ‘Ens falten mans. Aquest és el lema de la campanya que USTEC-STEs ha engegat per denunciar la falta de professionals especialitzats que donin suport als mestres a les classes on hi ha alumnes amb necessitats especials. En concret, calen més educadors, integradors socials o tècnics especialistes en educació infantil (TEEI) que, segons alerta el sindicat, estan «treballant al límit de les seves possibilitats».

    Per això, USTEC demana que s’incrementin les plantilles per tal de poder oferir una educació inclusiva «com cal». A més, també es consideren «urgent» la incorporació de les infermeres escolars per aquells alumnes que tinguin «situacions sanitàries complexes». La portaveu del sindicat a les comarques gironines, Glòria Polls, lamenta que ara mateix els professionals dels centres estan «sobresaturats» i no es pot fer front al decret de l’escola inclusiva «que marca el Departament».

    «Cada centre té una realitat diferent però els recursos implementats no donen resposta a les mesures universals, sinó que només ho fan a les de suport intensiu. Per tant no estem parlant d’una educació intensiva plena. Es tracta d’una educació que tapa forats», ha carregat Polls.

    La portaveu explica que actualment els professionals que donen suport als mestres que només es puguin dedicar a alumnes que tenen unes necessitats molt concretes. «Això fa que la resta en surti perjudicat», explica Polls.

    Comentarios
    Multimedia Diari