Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Eufònic de les Terres de l’Ebre rep el Premi Nacional de Cultura

El festival, distingit per «la reeixida combinació d’innovació i tradició, fonamentada en les propostes artístiques de tendències avançades». Joan Manuel Serrat, també guardonat

02 junio 2023 18:40 | Actualizado a 02 junio 2023 23:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) va atorgar aquest divendres els Premis Nacionals de Cultura al cantautor Joan Manuel Serrat, la traductora Dolors Udina, al pintor Joan-Pere Viladecans, a la directora d’espectacles de circ Alba Sarraute i a l’Eufònic, el festival de les arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre. L’acte de proclamació i lliurament va tenir lloc al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que va ser Premi Nacional de Cultura l’any 2019.

L’Eufònic va rebre el premi per «la reeixida combinació d’innovació i tradició, fonamentada en les propostes artístiques de tendències avançades que programen en el festival, les quals es vinculen amb l’entorn geogràfic i la riquesa patrimonial de les Terres de l’Ebre com a escenari i lloc de gestació». Aquest certamen convida a la descoberta de propostes artístiques en els camps diversos de l’audiovisual en espais singulars de diferents municipis i organitza unes jornades per a professionals i tallers de formació. Aquestes experiències s’exporten a altres seus, més enllà de la celebració del festival d’estiu.

El seu director, el rapitenc Vicent Fibla, va rebre el premi i va posar en valor al «equip paritari que fa possible un projecte que té una visió local i sobre un territori» així com agrair a «les terres de l’Ebre i les entitats que hi fan possible». Va finalitzar la seva intervenció amb una «llarga vida a aquesta perifèria creativa!».

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va lliurar els guardons. L’acte va comptar també amb l’assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, així com representants del sector cultural.

Marià Llop, creador escènic i director de l’acte, va destacr les diferents mirades de la cultura. Considerant la cultura com la forma de veure i entendre el món, els artistes i agents culturals són els ulls del nostre país. La seva mirada és la que enriqueix i posa color a l’espai en blanc de la nostra societat sense oblidar la mirada del públic».

Diversos criteris

El Plenari del CoNCA –integrat per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Tania Safura Adam, Jaume Ayats, Salvador Casals i Núria Iceta– es constitueix en jurat per tal de reconèixer anualment cinc persones o entitats amb els Premis Nacionals de Cultura equilibrant criteris de gènere, disciplina, trajectòria i territori. Enguany, asseguren, han destacat l’excel·lència, la constància, la innovació i la singularitat de la seva aportació a la cultura, tant en les llargues trajectòries com en els talents emergents.

Comentarios
Multimedia Diari