Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Oval Clar

La Mirada de Pep Escoda

08 julio 2023 22:01 | Actualizado a 09 julio 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Laia l’any 2019 guanya el Premi de Poesia Ventura Ametller amb el llibre L’Arquitecte. Passen els anys, entre pandèmies, l’estada laboral a Nova York, canvis que et venen i que també són projectes. Recentment, publica Altres Plagues, d’Edicions de 1984.

Resideix a NYC i treballa d’assistent de comissaria al Whitney Museum. És una ciutat dura, però també t’atrapa. Com diu la retratada d’avui: «La poesia és una manera d’entendre el món, sóc poeta abans que persona», i fem referència a Poeta en Nueva York de Lorca, un dels seus llibres de capçalera.

La Laia, de mirada enèrgica, no deix mai enrere la nostàlgia. Escriu al seu lloc, aquell que potser tots tenim, no ho sabem; i ens transporta. Ella, amb vistes a East River al barri d’Hunters Point. S’abstrau, pensa amb l’Oval Clar de Kandinski, crea poesia, i neix Altres Plagues, un poemari compromès amb versos tensos.

La plaga que ens amaga la Covid, el militarisme, malalties mentals i la simbòlica fragilitat humana.

Pep Escoda treballa com a fotògraf professional des de 1990. Ha guanyat vint-i-un Premis Lux de fotografia i ha publicat les seves fotografies en més de 140 llibres i revistes o magazins com ‘ICON’ o ‘Forbes’.

Comentarios
Multimedia Diari