Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Banya Edicions celebra el seu desè aniversari amb sis novetats per Sant Jordi

L’editorial d’Altafulla també ha organitzat diverses activitats

08 abril 2024 12:02 | Actualizado a 08 abril 2024 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deu anys després de la seva creació com a segell editorial independent amb l’ objectiu de posar a l’abast de tothom la capacitat de publicar allò que escriu, La Banya Edicions celebra el seu aniversari convertint aquest any 2024 en el de major activitat de la seva història. L’editorial altafullenca publicarà enguany fins a una dotzena de llibres i, d’aquests, la meitat arriben en pocs dies.

Aquest Sant Jordi, La Banya Edicions presentarà sis obres diverses amb una clara aposta pels autors i temàtiques locals, però diversificant els generes literaris ja que aposta pels contes infantils, il·lustracions, reculls poètics, història i patrimoni. Així, les dues primeres presentacions arribaran aquest cap de setmana. Divendres 12 d’abril, a les 19h a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla, es presentarà el llibre Olla Barrejada del dibuixant Victor Centelles, una obra que recull l’actualitat política i social a través de les il·lustracions de caire humorístic i sarcàstic.

El dissabte 13 d’abril, en aquest cas a les 12h i de nou a la Pallissa de l’Era del Senyor, serà el torn de presentar Altafulla en vers, un recull poètic col·lectiu que aplega fins a disset autors i autores altafullencs i d’altres indrets que parlen sobre Altafulla i el seu entorn. Aquest llibre és la continuïtat de la sèrie creada l’any passat amb el repte de crear una col·lecció d’obres que parlin del municipi des de temàtiques ben diverses.

La setmana següent arribaran tres presentacions més. El divendres 19 d’abril, a les 19h al Faristol d’Altafulla, es presentarà el poemari Monstant de l’altafullenc Agustí Martí Estrada. Dissabte dia 20 hi haurà dues presentacions. Al migdia, a les 12h a la llibreria Cal Serenet de Torredembarra, serà el torn de la presentació del llibre de contes infantil Quan bufa el vent de la il·lustradora Rosalia Ciuró; i a la tarda, a les 20h a l’església de Santa Maria de Salomó, es presentarà El Ball del Sant Crist de Salomó. Història, tradició, mite i identitat de l’Antoni Virgili, una obra que recull la història d’aquest esdeveniment cultural, patrimonial i religiós entre els anys 1843 i 2022.

Aquestes sis presentacions són les principals novetats d’enguany a La Banya Edicions per no les úniques. L’editorial ha obert quatre col·leccions editorials per catalogar els seus llibres i donar especial rellevància a alguns d’ells. De moment, el llibre Altafulla en vers apareix sota la Col·lecció Altafulla, la primera de les noves marques que volen donar a conèixer i que aplegarà totes aquelles obres relacionades amb el municipi. El 2022, La Banya Edicions ja va publicar el títol Altafulla en negre, que ara quedarà integrat dins la nova col·lecció. Per la seva banda, el poemari Montsant ho fa sota la Col·lecció Rosa d’Onofrio, i el llibre de Salomó foma part de la Col·lecció Gerardo Smaldone.

Comentarios
Multimedia Diari