Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La catedràtica de la URV Carme Oriol guardonada amb l’Europäischer Märchenpreis 2022

  El premi de la fundació alemanya Walter Kahn reconeix els investigadors europeus que han destacat en els estudis sobre els contes populars i en la seva internacionalització

  07 septiembre 2022 17:53 | Actualizado a 07 septiembre 2022 17:56
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Carme Oriol Carazo, catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la URV, ha estat guardonada amb l’Europäischer Märchenpreis 2022, que la fundació alemanya Walter Kahn atorga als investigadors i investigadores europeus que han destacat en els estudis sobre els contes populars i en la seva internacionalització.

  En aquest cas, s’ha valorat, especialment, la feina feta en la documentació i la catalogació dels contes populars catalans de tradició oral realitzada d’acord amb els estàndards internacionals, així com la seva posterior divulgació i publicació en català i en anglès. Així mateix, s’ha destacat la importància de la creació de les bases de dades especialitzades sobre els contes populars i altres formes del folklore que es poden consultar en obert en el web de l’Arxiu de Folklore de la URV.

  En la cerimònia de lliurament, que va tenir lloc a la ciutat alemanya de Volkach el passat 1 de setembre, va obrir l’acte Roland Kahn, president de la Junta directiva de la fundació, que va assenyalar la importància del premi, que s’atorga anualment des de 1986.

  A continuació, Susanne Hose, presidenta del patronat, va donar el veredicte del premi, concedit per unanimitat. La laudatio va anar a càrrec de Christine Shojaei Kawan, que va destacar les principals línies d’investigació de la guardonada així com les publicacions més rellevants. Finalment, la professora Carme Oriol va pronunciar el discurs d’agraïment en català, amb traducció consecutiva a l’alemany per part del seu fill Roger Gilabert.

  Comentarios
  Multimedia Diari