Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Colla Jove de Tarragona i la Colla Vella de Valls reafirmen les bones sensacions

  Els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus es van trobar al Catllar, on van descarregar castells de 8, i van rodar diferents castellers i castelleres, amb la vista posada en les diades que tenen i els seus objectius

  31 julio 2023 12:18 | Actualizado a 31 julio 2023 12:22
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Una hora. Això és el temps que va durar l’actuació de Vilallonga del Camp on s’aplegava la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Les dues colles castelleres volien continuar amb les bones sensacions que han tingut aquest cap de setmana.

  Els de la camisa lila obrien la plaça amb el 3d9f. Un castell que ja han descarregat en tres ocasions i que cada cop els dóna més confiança. De fet, dissabte també van obrir l’actuació a Vilanova i la Geltrú amb aquest castell. Una estructura que van descarregar sense cap problema. A segona ronda, apostaven pel 2d8f, un castell que ja han descarregat fins en cinc ocasions enguany. És cert que el van haver de treballar perquè se’ls va girar una mica, però la rapidesa de la canalla i el control per part del pis de terços i quarts van fer que el descarreguessin sense patir-lo en excés.

  Acabaven l’actuació amb el 5d8. La catedral la van estrenar a Torredembarra, igual que el 3d9f, i ja l’han descarregat en tres ocasions enguany. El castell va pujar nerviós, però amb les aletes es va assentar, fent que el tronc no hagués de patir gaire. Així tancava el cap de setmana la Jove de Tarragona. Un cap de setmana que els ha servit per estrenar el 4d9f i fer la primera tripleta màgica de la temporada, a més de continuar passejant el 2d8f i el 5d8. El seu cap de colla, Adrià Calvet, es mostrava molt satisfet i assegurava que estava molt content «pels castells i per les maneres». Calvet assegurava que havien estat dues actuacions molt bones i que «les dues tenen les seves coses, però les hem fet molt bé».

  El cap de colla dels de la camisa lila deia que tenien clar que volien fer un altre 2d8f i que, a més, hi havia un canvi. «Volem tenir peces i sumar peces, per fer-nos més grans», apuntava Calvet. Finalment, reconeixia que queden tres setmanes per Sant Magí, els queden algunes actuacions, però que la «colla està apretant, i nosaltres tenim tres setmanes per treballar altres coses. No ens posem presió, però per poc que poguem ens agradaria ensenyar més».

  Per la seva banda, la Colla Vella venia d’actuar dissabte a Vila-seca. Els de la camisa rosada tenien la intenció de fer castells diferents per rodar les estructures. I aixì ho realitzaven, només repetien el 5d8 que descarregaven en tercera ronda. A la primera ronda sumaven un nou 4d8a. Un castell que executaven sense cap problema. A la segona descarregaven el 4d9f després de fer un peu desmuntat. Havien de treballar-lo, però l’aconseguien sense una dificultat excessiva. D’aquesta manera, sumaven el quart de l’any. Acabaven l’actuació amb un molt bon pd7f. L’espadat no mostrava cap problema en cap moment i el descarregaven d’una forma excel·lent.

  Manel Urbano, cap de colla de la Colla Vella, reconeixia que la intenció era fer castells diferents, ja que «la dinàmica de la temporada i les colles que et trobes et porten fer uns castells a plaça que no són els que necessitaries per al funcionament de la temporada». Tot i això, comentava que aquest cap de setmana ja havien decidit repartir els castells d’aquesta forma, i «tot i algun contratemps ho hem pogut solucionar, i estem molt contents de les dues actuacions que hem fet».

  Dimecres la Colla Vella, i la Colla Joves Xiquets de Valls afronten una de les seves grans actuacions: la Firagost.

  La intenció, segons el cap de colla dels de la camisa rosada, és fer els castells que ja han portat a plaça. Així com és habitual no ha volgut anunciar cap estructura, però ha comentat que molt difícilment es veurà una estrena. Per tant, els objectius podrien passar per repetir l’actuació de Sant Joan amb el 3d9f, 4d9fa, 4d9f i el pd8fm. Urbano deia que si feien això «és molt, i és una molt bona diada», però no descartava cap dels castells. De fet, avui tenen un assaig per acabar de rodar estructures.

  Per la seva banda, la Joves de Valls, després de no haver aconseguit la tripleta a la diada de les Neus a Vilanova i la Geltrú, podria proposar-se aquest objectiu. Enguany ja han descarregat en diverses ocasions el 3d9f i també el 5d8, però encara no han pogut fer el 4d9f. Aquesta podria ser l’estrena que realitzarien el dimecres a la plaça del Blat. S’haurà de veure quantes camises poden portar les dues colles, tenint en compte que és dia feiner.

  Comentarios
  Multimedia Diari