Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Diada de Sant Joan deixa sensacions diferents a les colles

La Jove de Tarragona no va poder amb el 4d9f, que va quedar en intent desmuntat, mentre que els Xiquets de Tarragona no van poder amb el 5d8, que també va quedar en un intent desmuntat

25 junio 2023 13:09 | Actualizado a 25 junio 2023 13:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No eren ni les set i vint quan les quatre colles de la ciutat ja havien entrat a plaça i estaven al seu costat esperant l’hora per començar l’actuació. L’ordre es feia per sorteig i els encarregats d’obrir plaça eren Sant Pere i Sant Pau. Els seguien els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau començaven amb els seus plans: el 3d7a. Un castell que aquesta temporada dominen, i ja han portat a diferents places mostrant seguretat i confiança amb ell.

Els Xiquets de Tarragona descarregaven un ràpid 3d8 que pujava una mica remenat, però no els feia patir. La Jove també apostava pel 3d8 per començar la diada, un 3d8 que va mostrar molt bones mides. I els Xiquets del Serrallo tancaven la primera ronda amb el 4d7.

A segona ronda les colles anaven afrontant els reptes que s’havien marcat per aquesta actuació. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau descarregaven un molt bon 5d7. El segon de la temporada, però per la seva execució semblava que n’haguessin fet més.

Els matalassers apostaven pel 5d8. El castell que pujava nerviós i quan l’acotxadora de la banda del tres es col·locava, l’enxaneta no ho veia clar, i tirava avall. Torn dels de la camisa lila, que volien realitzar el primer castell de 9 de l’any. Feien dos peus desmuntats, perquè no acabaven de quadrar-lo. Al tercer tiraven amunt, però ben aviat el començaven a treballar, i decidien no arriscar més del compte, per tant, el desmuntaven.

Els Xiquets del Serrallo van descarregar el 4d7a, mentre que els de Sant Pere i Sant Pau el 5d7

Els Xiquets del Serrallo si assolien el seu objectiu, el 4d7a. El castell pujava ràpid, però el pilar el van treballar de valent per descarregar-lo.

En tercera ronda els Xiquets aparcaven el 5d8, i es decidien pel 4d8. El descarregaven amb molta solvència, demostrant que és una estructura que dominen molt bé. La Jove de Tarragona també aparcava el 4d9f, i apostava pel 2d8f, que havien descarregat feia una setmana. Els de la camisa lila l’havien de treballar, però l’aconseguien descarregar. Finalment, els Xiquets del Serrallo tancaven la ronda de castells amb el 3d7.

Per acabar l’actuació amb tres castells els Xiquets de Tarragona descarregaven un molt bon 5d7, que ja han fet en set ocasions aquesta temporada, mentre que la Colla Jove apostava pel 4d8, castell que ja han descarregat en vuit ocasions enguany.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i els Xiquets del Serrallo marxaven de plaça amb tots els deures que s’havien proposat fets. Mentre que els Xiquets de Tarragona, i la Colla Jove han deixat tasques pendents, que durant aquests dies ben segur tornaran a portar-los, i veurem com les aconsegueixen.

Una actuació que es va allargar gairebé fins a les dues hores pels intents desmuntats que hi va haver. Tot i això, va ser una diada àgil i ràpida

La setmana que ve a Tarragona tindrà lloc, dissabte, la Diada del Pla de la Seu, on els Castellers de Vilafranca segur que intentaran fer algun castell de gamma extra. L’any passat hi van descarregar el pd8fm, el primer gamma extra de l’any des de la pandèmia. Els Xiquets de Tarragona son els amfitrions d’aquesta actuació, i veurem si tornen a intentar el 5d8.

Per la seva banda, la Colla Jove farà descans aquests dies, i tornarà per encarar el mes de juliol que se’ls anirà intensificant.

Comentarios
Multimedia Diari