Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La Façana de Lo Pati, una finestra oberta a l’art a Amposta

    El Centre d’Art Lo Pati inaugurarà dissabte un nou espai expositiu a l’exterior amb forma de pantalla i programació pròpia

    19 enero 2023 10:19 | Actualizado a 19 enero 2023 10:21
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    El centre d’Art Lo Pati, situat a Amposta, ha presentat aquesta setmana una ampliació en forma de nova sala exterior. El nou espai, anomenat la Façana de Lo Pati, consisteix en una gran pantalla de 6x3 metres situada sobre l’entrada de l’edifici, a la Plaça Mari Chordà.

    La Façana es planteja com una porta oberta a l’art, una invitació a tota la població a apropar-se i conèixer l’art contemporani, reivindicant-lo com una disciplina artística que no només està limitada a l’abast d’uns quants.

    Amb aquesta voluntat, s’amplia l’espai del qual disposa l’equipament per a les arts visuals i les dota d’una programació pròpia que tindrà el tret de sortida amb el cicle de natura i paisatges visuals Miratges, un cicle comissariat per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia.

    Durant el primer any de vida d’aquesta nova iniciativa cultural, s’hi podran veure les obres de sis artistes, tres locals i tres internacionals, que exposaran les seves idees transgressores, com és habitual en la programació de l’espai, treballades amb diferents tècniques de producció. A partir del seu art, els creadors instaran a qüestionar-se i a reflexionar sobre la representació dels conceptes de paisatge i de la relació entre els límits de la realitat i els mons virtual i oníric.

    Sis artistes visuals

    El ventall de propostes que es podrà veure en el cicle serà molt ampli. El primer treball d’art digital, Slow Violence, estarà programat fins al 21 de març i anirà a càrrec de Hamill Industries, que mostrarà la seva manipulació onírica de la imatge fotogràfica.

    Entre el 21 de març i el 20 maig, Xavi Bou presentarà Ornitographies i Murmurations, un exercici de poesia visual, tot buscant captar les estructures efímeres que formen el moviment dels ocells. Mitjançant una tècnica innovadora, l’artista explorarà el moviment natural i instintiu de les aus, que creen miratges al cel.

    La creació digital Luftraum de Dirk Koy es podrà veure a La Façana de Lo Pati del 21 de maig al 20 de juliol. Aquest artista assentat a Basilea mostrarà la funció artistica que poden tenir els drons i com aquests poden crear collages infraestructures urbanes.

    Max Hatler portarà fins a les Terres de l’Ebre la seva creació Serial el 21 de juliol. Fins al 20 de setembre, es podrà veure el retrat experimental que en fa de Hong Kong, una de les ciutats més verticals del món. Al llarg de 9 minuts, l’artista aproparà als assistents i vianants l’entorn d’aquesta metròpoli des d’una perspectiva tecno-conceptual, aplicant la tècnica de l’animació a la imatge fotogràfica.

    El primer cicle previst reflexionarà sobre la representació del paisatge amb sis artistes

    Ja al setembre, es projectarà entre el 21 d’aquell mes i el 20 del mes següent, Fluctus, de Lia, una peça d’art generatiu en la qual la natura i els paisatges vius, o fins i tot alienígenes, serveixen d’inspiració.

    El cicle tancarà amb la programadora creativa i artista digital Anna Carreras i la seva particular obra Bancals, un viatge pels murs de pedra del territori dissenyats a partir d’algorismes generatius, codi creatiu i tecnologia interactiva.

    Aquesta nova iniciativa cultural es presentarà oficialment davant el públic el dissabte dia 21 de gener a les 19 h i romandrà encesa tots els dies des de les nou del matí fins a mitjanit.

    Comentarios
    Multimedia Diari