Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, a Reus
i L’Hospitalet

La agrupació està de gira amb la Simfonia 2 en mi menor Op.27 de Serguei Rahkmàninov

| Actualizado a 05 octubre 2022 12:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), dirigida pel prestigiós director Carlos Checa, inicia temporada amb una gira per la província de Tarragona interpretant la Simfonia núm 2 en mi menor Op.27 de Serguei Rahkmàninov. Divendres, a les 19 h, actuarà al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i dissabte, a las 20 h, a la Prioral de Reus.

La JOSB està integrada per més de seixanta joves músics i té com a objectius difondre la música simfònica i complementar la formació dels joves instrumentistes, fomentant el seu desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic. Es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa i es va presentar el al Foyer del Gran Teatre del Liceu. Des de la seva temporada inaugural 15/16, manté un mínim de sis programes simfònics per temporada amb concerts gratuïts i solidaris a la ciutat de Barcelona. Realitza també esdeveniments corporatius per altres empreses o entitats.

Col·labora també amb directors d’orquestra convidats com Josep Caballé Domenech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons, Rubén Gimeno, Virginia Martínez, Christian Vásquez, Íñigo Pirfano, Francesc Prat, Tomàs Grau i Michael Thomas i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de l‘Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

La JOSB també ha realitzat concerts benèfics per Càritas, Fundació Pascual Maragall, l’AFAB (Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer),Mans a les Mans, Caravana solidària per la Pau , Unicef i Banc dels Aliments. També en 2017 va oferir un concert al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona.

D’altra banda, hi ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip amb Mónica Naranjo dins la Sagrada Família i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies. En 2020, va gravar per La Marató un videoclip amb el grup Obeses al terrat de l’Hospital del Vall d’Hebron de Barcelona i en 2021, amb el cantant Luís Fonsi.

El desembre de 2021 el cèlebre Youtuber Rubius, va celebrar el seu desé Aniversari a les xarxes amb un vídeo amb la JOSB al Palau de la Música, vist actualment per més d’once milions de persones.

Comentarios
Multimedia Diari