Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La tarragonina ‘Phobos’, al nou volum de ‘Sexe fora de norma: Gelats’

  El premi Raig Verd de literatura eròtica feminista queda desert en la seva darrera edició

  18 febrero 2023 15:55 | Actualizado a 19 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’editorial Raig Verd publicarà el pròxim 13 de març un nou volum, i serà el tercer, de la col·lecció Sexe fora de norma, que aglutinarà els tretze relats finalistes del Premi de Literatura Eròtica No Convencional #ForadeNorma, després que la posició guanyadora quedés deserta. Així ho van manifestar en roda de premsa l’editora, Laura Huerga, acompanyada de la membre del jurat, Iris Parra i de les sexòlogues Marina Vivó i Sílvia Catalán, aquesta última també directora de ForaDeNorma.

  Premi desert

  En aquesta darrera edició el llistó estava, potser, una mica més alt i així ho van poder percebre a Raig Verd. La temàtica única del certamen, des d’una perspectiva més feminista i plural, girava sobre el sexe sense penetració, qüestió que no ha estat exempta de dificultat per als participants. «Hem vist que és un punt de conflicte i ens interessa afrontar-lo. Pensem que el repte era molt complicat i que el nivell ha sigut molt alt, encara que no tinguem el guanyador principal. El jurat, però, ha vist la importància de publicar tots els finalistes, hi hagués guanyador o no», explicà l’editora Laura Huerga, qui recordà que quan van obrir la convocatòria van patir alguns comentaris despectius i de menyspreu per les xarxes socials.

  $!La tarragonina ‘Phobos’, al nou volum de ‘Sexe fora de norma: Gelats’

  «Tots els relats inclosos a Gelats tenen potencial quant a qualitat literària i a la temàtica concreta proposada, però no hi ha cap que sigui la representació de tot el conjunt. Llavors, ha de recaure tot en un sol individu? Aquesta és la pregunta que va sorgir. Finalment, vam pensar que la decisió havia de tenir sentit», manifestà Iris Parra, membre del jurat del concurs i autora de l’epíleg.

  Els relats parlen del consentiment, de la solitud i de coitocentrisme

  La col·lecció, que aborda la diversitat sexual i especialment, la realitat LGTBI+, conté també relats que parlen del consentiment, de la solitud, d’heteronormativitat o de coitocentrisme, entre altres. En aquest sentit, Sílvia Catalán ressaltà que «aquest concurs de literatura no convencional vol posar sobre la taula la necessitat de tenir diferents referents eròtics, no perquè els que tinguem siguin el dimoni, sinó per aportar visions diverses, ja que la literatura i la ficció en general ens ofereix una imatge molt concreta i esbiaixada, cap a un pensament masculinitzat. D’aquí va sorgir la necessitat de la proposta». L’especialista, així mateix, afegí que «estem fent tanta pedagogia pels que ens llegeixen com per als mateixos autors dels relats. Creiem que hem de donar aquests referents».

  T’estima, de ‘Phobos’, nom artístic de la tarragonina Paula Alba Rodríguez, és un dels que integraran el tercer volum de la col·lecció, un relat on la protagonista fa vaga de sexe amb la seva parella per reivindicar unes relacions més imaginatives.

  Comentarios
  Multimedia Diari