L’Associació de Concerts de Reus, cent anys de mèrits musicals sense precedents

Efemèride. En la temporada 21/22, l’entitat seguirà amb la commemoració d’aquest segle de trajectòria

11 junio 2021 07:50 | Actualizado a 11 junio 2021 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de la seva fundació l’any 1921, l’Associació de Concerts de Reus ha abanderat la defensa de la música de qualitat a la ciutat, de la mà d’artistes de primer nivell i de prestigi mundial, de manera gairebé ininterrompuda. És per això que l’entitat va iniciar l’any passat la primera de les dues temporades de commemoració d’aquest segle de trajectòria, un cicle musical que continuarà fins al 2022. «Estem contents de com ha anat aquesta primera temporada, que vam obrir amb el Ballet Contemporani de Catalunya al Fortuny, sent el primer acte del teatre després de l’estat d’alarma», explica el director artístic Marc Moncusí.

L’entitat també ha apostat per obrir-se a altres àmbits artístics a través de l’Observatori Cultural Gaudí, amb la Núria Puig com a coordinadora del projecte. «L’Observatori Cultural Gaudí continuarà sent un lloc de debat al voltant de la música i les arts en generals», recorda el director artístic. Pel que fa a la pròxima temporada, des de l’entitat refermen la seva aposta «pels talents professionals i locals i sent fidels a la música clàssica que tant ens ha donat», mentre que el director artístic avança que «el baríton Àngel Òdena oferirà un recital, qui fa temps que no actua al territori».

Enguany l’Associació de Concerts de Reus acomiada com a director assistent al selvatà Miquel Massana, qui ha ocupat el càrrec en les dues últimes temporades. Al respecte, Marc Moncusí explica que «després d’obrir la convocatòria, aviat informarem de qui ocuparà el càrrec i formarà part de l’equip de l’Associació de Concerts de Reus les dues temporades vinents» i diu que «després de fer arribar la convocatòria a les millors escoles de música de tot el món, hem rebut sol·licituds procedents de Catalunya, Espanya, Armènia i els Estats Units, entre d’altres». Així mateix, Marc Moncusí confirma que «també seguirem potenciant l’orquestra resident, la Camerata XXI-Ciutat de Reus, amb bons directors convidats». Actualment, l’Associació de Concerts de Reus té 150 socis que, tot i les dificultats de l’últim any arran de la pandèmia, segons paraules de la secretaria de l’entitat, M. Carme Just, «han demostrat la seva fidelitat amb la institució». Pensant en el futur musical i cultural de la ciutat, com de la mateixa associació, l’entitat té sobre la taula diferents reptes per seguir endavant amb la seva aportació musical, cultural i artística. «Hem pensat a incorporar nous estils musicals en la programació i per això hem buscat complicitats amb altres festivals i formacions, així com la col·laboració amb altres entitats de la ciutat», afirma Marc Moncusí.

Per tot això, el president, Joan Sas, recorda que «la voluntat de l’Associació de Concerts de Reus segueix sent apropar l’entitat al públic», i per això seguirà fent dels concerts simfònics i de cambra, dels col·loquis i de la seva aportació en la programació musical de la ciutat el seu segell de qualitat.

Comentarios
Multimedia Diari