Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Maria Arimany guanya el Premi Documenta 2023 amb ‘Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc’

  L’obra és un recull de contes amb una novel·la curta al centre i gira al voltant del desamor, el desig i la ràbia

  24 noviembre 2023 21:22 | Actualizado a 24 noviembre 2023 21:26
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Maria Arimany (Llerona, 1990) ha guanyat el Premi Documenta 2023 amb ‘Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc’, un recull de contes amb una novel·la curta al centre. El jurat ha recalcat que l’escriptora té «una llengua viva i les seves històries, que giren al voltant del desamor, el desig, l’equilibri —o desequilibri— entre la ràbia i el conformisme, les relacions que no acaben de funcionar i la vida que se’ns escapa, destil·len una veritat i una naturalitat molt fondes». L’any passat el Premi Documenta va quedar desert. L’obra guanyadora es publicarà a L’Altra Editorial a principis de març de 2024.

  En un comunicat, Arimany ha explicat que la intenció del recull de relats és «parlar d’allò que ens fa por, del dubte i la incertesa, de l’impuls, de la ràbia i de la resignació que duem a dins i que de vegades no es veu si no gratem allà on toca». Ha assenyalat que entrar a l’interior de les protagonistes ha estat com entrar dins d’un bosc. «Un bosc que pot semblar un paisatge, un lloc estàtic i impermeable, una fotografia, però que quan t’hi apropes i el mires des de dins t’adones que el canvi és constant, que el moviment està a tot arreu i en tot moment».

  El jurat del Premi Documenta està format per Anna Punsoda, Roser Cabré-Verdiell, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi. El jurat ha remarcat que «l’ambició literària i un estil cuidat, la màgia que manté en tots els relats i la construcció imaginativa, inquietant i profundament creïble de la venjança sentimental fan de l’obra una proposta interessantíssima i vibrant».

  La guanyadora

  Arimany va néixer el 1990 a Llerona (Les Franqueses del Vallès) i és educadora social de formació i treballa en l’àmbit de serveis socials. Estudiant Antropologia social i cultural a la UB, va formar-se a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès entre el 2016 i el 2019 amb l’itinerari de conte. El 2020 va guanyar el primer premi al concurs de narrativa curta del 9 NOU amb el conte ‘Mar de formigues’.

  Comentarios
  Multimedia Diari