Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Jesús escalfa motors per celebrar l’emblemàtica Fira de l’Oli i de la Garrofa

  Tindrà lloc el pròxim cap de setmana a l’entorn del pavelló. Dos canvis, de data i d’ubicació, que l’any passat van tenir bona resposta

  06 mayo 2023 18:08 | Actualizado a 07 mayo 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Jesús escalfa motors per celebrar el proper cap de setmana la XXVIII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i VII Fira de la Garrofa. Tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de maig. Serà el segon any amb el canvi de data (abans es feia al febrer) i d’ubicació, al pavelló firal, després de la bona resposta que van tenir l’any passat. Els canvis van ser a causa de la pandèmia, ja que al febrer encara hi havia restriccions. El bon temps del maig, però, també garanteix gaudir de les jornades festives més intensament.

  Enguany la fira, que continua amb entrada gratuïta, comptarà amb 33 estands, 10 dels quals estaran dedicats exclusivament a l’oli i a la garrofa i tot un seguit de propostes a l’exterior. Pel que fa a la inauguració de la fira, que tindrà lloc dissabte a la tarda, aquesta edició la protagonitzarà la Coral de Valldoreix, l’EMD més gran de Catalunya i amb la qual Jesús ha mantingut una excel·lent relació al llarg dels anys. Enguany també es recuperarà la Trobada de Grallers dels Països Catalans, que tindrà lloc dissabte a la tarda.

  Una de les novetats d’enguany són els canvis d’ubicació d’alguns dels actes, com els concerts, que enguany se celebraran a la plaça exterior del pavelló firal. En aquesta edició hi actuaran els grups Koers i Zebra, a més del DJ Monquio. Per tal d’adaptar tots els actes a l’exterior, l’EMD de Jesús està treballant en la construcció d’una estructura per tal de proveir d’ombra la plaça del pavelló. Així, a la plaça hi haurà la barra amb productes típics del territori a tota hora i és l’espai on tindran lloc els concursos i els concerts. A l’interior del pavelló hi haurà els expositors i l’Àgora de l’Oli, amb 32 ampolles d’oli, amb un escenari nou protocolari i per a les degustacions.

  A la zona de la carretera és on s’instal·laran les parades de diversos sectors, la maquinària i les atraccions per als més menuts. Finalment, a la zona de darrera del pavelló hi haurà la zona d’animals, d’hípica i és on tindran lloc les exhibicions.

  Pel que fa a les activitats, enguany també es realitzaran les jornades tècniques, exposicions, degustacions i concursos, com el tradicional d’allioli. Diumenge tindrà lloc el lliurament dels Premis del XXXIX Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre, presidit pels directors de les Escoles Agràries de Gandesa, Antoni Cutrona, i d’Amposta, Lluís Chavarria. L’emblemàtic i participatiu sorteig del pes en oli serà diumenge a les 21 hores.

  Durant aquests dies, a més, restaurants i bars del poble ofereixen menús gastronòmics amb els productes del territori. Cal recordar que per arribar a la fira hi haurà servei gratuït d’autobusos Hife, amb la línia 1, per al dissabte i diumenge.

  Comentarios
  Multimedia Diari