Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Yoel Vargas estrena ‘Flamenco, Tablao’ al teatre Metropol aquest divendres

Aquest segon cap de setmana del Sona flamenc el Teatre Tarragona també acollirà una ballada conjunta de les associacions de flamenc de la ciutat

08 marzo 2023 11:58 | Actualizado a 09 marzo 2023 13:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El festival Sona flamenc arriba a l’equador. Divendres a les 20.30 h, el bailaor Yoel Vargas estrenarà el seu darrer muntatge Flamenco, tablao al Teatre Metropol. Yoel Ferré Vargas és un reconegut ballarí i coreògraf tarragoní que es va graduar a l’Institut del Teatre. El curs passat va obtenir el Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals en l’àmbit de Dansa atorgat per la Generalitat de Catalunya. Tot i la seva joventut, ja compta amb una gran experiència i premis. Ha coreografiat l’espectacle La Flor de Granada, ha estat finalista en el 7è Certamen de Coreografia del Districte de Tetuán i 2n en el 29è Certamen de Dansa Espanyola i ha obtingut reconeixements com el Premio de la Crítica o el premi de la Fundació AISGE al ‘ballarí excel·lent’. També ha estat premi d’interpretació en la Convocatòria Nacional de Castelló. Tot i la seva joventut, ja ha recorregut ciutats com Nova York, Miami, Londres, Mèxic DF o Bogotà, entre altres.

L’espectacle que estrenarà a Tarragona, amb el tablao com a element del folklore tradicional, convida a viure una experiència única i irrepetible, on el duende apareix en cada faceta del diàleg entre el cante i el ball. En aquest espectacle, Antonio Santiago, Ñoño, unirà la seva guitarra al cante de Juanjo de Nayeli i Abraham Jiménez i la percussió de Lucas Balbo, que interpretaran, juntament amb la dansa de Yoel Vargas i Aitana Rousseau, diferents palos del flamenc.

La mateixa tarda de divendres, a les 20 h, l’Associació de Músics de Tarragona presenta La leyenda del tiempo de Camarón de la Isla a la Capsa de Música.

$!Tablao La Herreria. Foto: Ajuntament de Tarragona

Dissabte al matí, Adelaida Guerrero oferirà un taller de flamenc en família a les 11 h al barri del Pilar, i a les 18.30 h a la tarda, la Casa Canals acollirà Puñales d’Álvaro Sola. A les 20 h, la Sala Trono serà escenari de La casa sin Bernarda, una adaptació de Paula Errando del clàssic de Federico García Lorca. El mateix espectacle es podrà veure diumenge a les 18 h. I diumenge serà el torn del Teatre Tarragona, que acollirà a les associacions Alma Flamenca, Art i Flamenc, Blanca Paloma, Amigos de Andalucía y Torre del Oro en una ballada conjunta a les 11.30 h sota el títol TGN balla flamenc.

Durant la setmana que ve, continuarà la programació del festival amb classes obertes de ball flamenc per a totes les edats i la conferència de María Jesús Castro sobre la desigualtat de la dona al flamenc, els mites i les veritats. I el pròxim cap de setmana, la Herreria clourà el festival amb el tablao No hi ha secrets, que ha programat una nova sessió a causa del bon ritme de venda d’entrades. Aquest espectacle conduït per Jesús Blanco és una proposta de flamenc tradicional en què es trobaran les tres bases principals d’aquest art: cante, toque i ball, tot recordant els antics recitals que es feien als anys cinquanta. Una vivència d’aquest art des de l’equilibri entre les tres disciplines. Les localitats per a la nova sessió, prevista pel mateix 19 de març a les 21 h, ja es poden adquirir a través d’entrades.tarragona.cat.

Comentarios
Multimedia Diari