Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Primeres sensacions per les colles castelleres

Primer castell de 8 La Vella descarrega el primer 4d8, mentre que els Xiquets del Serrallo fan una arrancada immillorable

07 abril 2024 18:20 | Actualizado a 07 abril 2024 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Vella Xiquets de Valls estrena el primer castell de 8 de la temporada, el 4d8. Les colles castelleres comencen a agafar les primeres sensacions a plaça. La Colla Jove Xiquets de Tarragona es desplaçava ahir a Altafulla per viure la seva primera actuació juntament amb els Xiquets del Serrallo, la Colla Vella de Valls, i els amfitrions, els Castellers d’Altafulla.

El principal objectiu de les quatre colles era roda castellera, i anar agafant ritme per tota la temporada que ha d’esdevenir, que, per cert, serà llarga perquè hi ha Concurs de Castells.

Els altafullencs eren els encarregats d’obrir plaça, i descarregaven el 4d6a, el 2d6 i acabaven l’actuació amb el 5d6. Estructures per agafar confiança, i ritme aquestes primeres setmanes d’assajos, i actuacions.

Així doncs, mostraven múscul, i bones estructures, amb la intenció d’almenys repetir els reptes de la temporada passada, amb el 2d7 a l’horitzó.

Per la seva banda, la Colla Vella, feia el castell de la jornada, descarregant en segona ronda el 4d8. Un castell que presentava diferents canvis al tronc, i que havien de treballar, però que dominaven. A primera ronda havien descarregat un ferm 2d7, i acabaven l’actuació amb el 5d7. Primera passa dels de la camisa rosada.

El seu cap de colla, Manel Urbano, es mostrava satisfet, i explicava que la intenció és «anar buscant objectius», però sobretot «rodar a gent pels pisos de dalt» en aquests moments de temporada.

«La nostra ambició sempre és la mateixa, i sempre volem anar a màxims, hi hagi Concurs de Castells o no. Per tant, no és diferent»

Urbano assegurava que tot i haver-hi Concurs de Castells l’ambició de la Vella és la mateixa que l’any passat, i que el certamen no fa canviar el seu pensament, ni variar els plans, l’ambició sempre és la mateixa.

Els Xiquets del Serrallo signaven una gran diada, i més tenint en compte les dates que som. Els del barri mariner descarregaven el 4d7, el 4d7a, i el 3d7. Els tres castells mostraven molta seguretat, i fermesa.

De fet, els mateixos castellers i castelleres, asseguraven que era el millor inici de temporada de la seva història. Un fet, que fa pensar en l’ambició que té la colla aquesta temporada.

Finalment, la Colla Jove Xiquets de Tarragona feia els primers castells a plaça d’aquest 2024. Els de Cos del Bou també aprofitaven per rodar efectius, i tenir bones sensacions. Així descarregaven el 3d7, el 5d7, i el 4d7a. Una actuació que els servia per obrir la llauna.

A més d’Altafulla els Castellers de Sant Pere i Sant Pau estrenaven la temporada d’aquest 2024 al Pla de la Seu. Els del barri cooperativista descarregaven el 3d7, el 3d7a i el 4d7.

Estaven acompanyats pels Xiquets de Reus, que ja havien començat la temporada la setmana passada, i que descarregaven el 5d7, el 4d7a i el 4d7. I finalment, la Colla Joves Xiquets de Valls que descarregava el 3d7a, el 5d7 i el 4d7. Primeres actuacions de totes les colles que serveixen per veure quines són les sensacions a plaça, i que tothom pugui anar rodant, i fent proves.

Comentarios
Multimedia Diari