Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus torna a vibrar amb una diada castellera

La plaça del Mercadal s’omple de gom a gom per veure a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró

07 octubre 2023 21:37 | Actualizado a 07 octubre 2023 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Mercadal de Reus ha tornat a viure aquest dissabte, 7 d’octubre de 2023, una diada castellera multitudinària amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró, que han actuat en aquest ordre. Després de la insòlita Diada de 2021, marcada per la pandèmi a, el públic del Mercadal ha tornat a respondre en una tarda vibrant on s’ha pogut gaudir de les millors construccions del món casteller. La setzena edició edició de la Diada del Mercadal ha pogut veure fins a quatre construccions de gamma extra i sis castells de nou pisos.

$!Reus torna a vibrar amb una diada castellera

La Diada ha començat puntual a les 17.00 amb l’Himne dels Segadors, interpretat pels grallers de les colles participants. Els encarregats d’obrir plaça han estat la Colla Jove Xiquets de Tarragona que ha iniciat la seva diada amb el 3de9 amb folre, seguit del 4de9 amb folre que han descarregat després d’un intent desmuntat i han tancat les rondes de castells amb el 5de8. S’han acomiadat del Mercadal descarregant el segon pilar de sis de la temporada.

$!Reus torna a vibrar amb una diada castellera

Els segons en actuar han estat els Xiquets de Reus, amfitrions de la diada, que han obert amb un 2de8 amb folre. A la segona ronda, el 3de9 amb folre dels de la camisa avellana ha quedat en intent a pocs segons de carregar-se. Amb algunes baixes per la caiguda, els reusencs han reconduit la seva actuació amb el 4de7 i el 4de7 amb el pilar, a més d’un vano de 5.

$!Reus torna a vibrar amb una diada castellera

Els Castellers de Vilafranca, per la seva banda, han completat un espectacular 2de9 amb folre i manilles després d’un intent desmuntat. A la segona ronda, han descarregat el primer 5de9 amb folre que es completa aquest 2023. Han tancat la seva actuació a Reus amb el 4de9 amb folre i dos pilars de cinc i quatre de 4.

$!Reus torna a vibrar amb una diada castellera

La Colla Vella dels Xiquets de Valls també ha fet una forta aposta de sortida carregant el 4de9 amb folre i pilar, que ha caigut quan l’espadat ha quedat sol damunt el folre. A la segona ronda han apostat pel 2de8 sense folre, que han coronat per segon cop enguany, tot i que ha acabat cedint a la sortida dels dosos. Han tancat la seva visita al Mercadal amb el 4de9 amb folre i el pilar de 7 folrat.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han igualat la seva millor diada d’aquest 2023, completant la ‘tripleta màgica’, descarregant 3 i 4de9 amb folre i 5de8.

$!Reus torna a vibrar amb una diada castellera

L’exhibició castellera ha finalitzat amb un Pilar de 5 per part de totes les colles. La Diada del Mercadal s’ha desenvolupat sense incidents importants i ha transcorregut en 3 hores i 40 minuts.

En finalitzar la Diada, l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha lliurat als caps de colla i presidents de les cinc formacions el recordatori de la XVIa edició de la Diada del Mercadal, obra de la ceramista i castellera dels Xiquets de Reus, Gemma Molero.

Comentarios
Multimedia Diari