Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    ‘Ritmes de la terra’ guanya el festival A Cel Obert

    La instal·lació també s’ha endut el Premi dels Xiquets, mentre que ‘Batec’ ha estat guardonada amb el Premi del Públic

    10 octubre 2022 07:45 | Actualizado a 10 octubre 2022 07:45
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    El Festival d’Intervencions Efímeres en espais emblemàtics de la ciutat de Tortosa, A Cel Obert, va clausurar el passat diumenge la novena edició amb l’entrega de premis, en el transcurs d’un acte que va tenir lloc al Museu de Tortosa.

    En aquesta edició, el Premi del Jurat va ser per a la instal·lació Ritmes de la terra, ubicada al Pati de Sant Jordi i Sant Domènec, que explorava el ritme eteri de la naturalesa en superposició al ritme antropitzat del pati. Els seus creadors són Miriam, Natàlia, Mikel i Clara, un grup d’arquitectes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès.

    En la lectura del veredicte, el jurat va ressaltar Ritmes de la terra «per la seva fidelitat a la proposta inicial i per la seva rigorosa execució. Arquitectura efímera que aprofita els recursos del moment, la tardor. Una instal·lació viva». Així mateix, en aquesta edició la instal·lació també s’ha endut el Premi dels Xiquets.

    D’altra banda, el jurat d’A Cel Obert també va decidir atorgar una menció especial a la instal·lació que es podia visitar al Pati del Palau Montagut: Compàs d’espera, creada per Íngrid Bru, Aida Adcock, Facundo Viera i Joan Rehues, un grup d’amics arquitectes que es van conèixer a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus. «Hem atorgat l’accèssit per l’impacte, l’originalitat i per traspassar l’evidència. Des de l’inici fins ara, l’obra ha evolucionat fins a aconseguir un resultat provocador», va explicar el jurat.

    Finalment, el Premi del Públic va ser per a la instal·lació Batec, ubicada al Pati del Convent de la Puríssima Concepció Victòria i dissenyada des de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta. Una proposta en la qual «s’esquematitzava el funcionament del cor humà a l’interior del pati. Quatre esferes unides, de diferents mides, s’il·luminen reproduint el trànsit de la sang pel seu interior. Primer les aurícules i després els ventricles, amb uns segons de diferència. A l’exterior de l’edifici, al carrer Montcada, surt una llum vermella intermitent acompanyada pel so d’uns batecs. Tot això atreu l’atenció dels vianants, activant la curiositat que els portarà a descobrir aquest espai».

    Comentarios
    Multimedia Diari