Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Somriures a la Colla Vella i a la Joves a la fira vallenca

  Els Diables Vermells van poder descarregar la primera Tripleta Màgica de la temporada, mentre que els de la camisa rosada s’anotaven el segon 4d9fa, un gamma extra més

  03 agosto 2023 11:14 | Actualizado a 03 agosto 2023 12:46
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Firagost és el primer cop que la Colla Joves Xiquets de Valls, i la Colla Vella Xiquets de Valls es troben a plaça. I ho fan a casa, a la plaça del Blat.

  Les colles arribaven en moments diferents, mentre que la Joves tenia ganes de passar pàgina, i arreplegar les camises suficients per estrenar, per fi, el 4d9f, la Vella volia repetir l’actuació de Sant Joan i tornar a fer gamma extra.

  La calor i la humitat se feien patents a la plaça del Blat, però amb el sol baix s’hi estava millor. La primera en actuar era la Joves, que decidia agafar confiança amb el 3d9f, castell que enguany ja han descarregat en sis ocasions. Amb els quarts col·locats, no ho veien del tot clar, i decidien desmuntar el peu.

  Tornaven a quadrar el castell, i aquest cop si, sonaven gralles. La Joves descarregava un 3d9f de postal agafant confiança per la següent ronda de castells. Ara era el torn de la Vella, que repetia la història i també fèien un peu desmuntat de 3d9f.

  La intenció dels de la camisa rosadera també pujar la moral per afrontar la resta d’estructures. El 3d9f ja l’havien descarregat cinc vegades durant el 2023, i els donava la solvència suficient. El tornaven a quadrar, i també descarregava un molt bon 3d9f que donava pas a la segona ronda.

  Arribava la ronda dels reptes. Els Diables Vermells, ahir si amb un bon gruix de camises, i un peu de castell que feia goig, apostaven pel 4d9f. No s’ho pensaven gaire, i el tiraven amunt. El castell pujava amb bones mides, i amb un folre ferm. La canalla dubtava en algun moment, però la plaça esperonava, perquè l’acabessin coronant.

  La descarregada era més treballada, ja que la baixada ràpida dels més menuts feia que patissin els pisos de dalt, però l’aconseguien descarregar, i s’anotaven el primer 4d9f de l’any. Estructura que ja havien cercat, i que per Sant Joan els havia quedat en intent desmuntat.

  Després la falta de camises havia fet que anéssin postposant el repte. Així doncs, al bàndol de la Joves tot eren felicitacions i crits de «va, va».

  La Vella volia tonar a anotar-se un gamma extra. Un castell que els havia donat molt bones sensacions durant Sant Joan: el 4d9fa. Amb els segons col·locats ja s’ho mirave i feien algunes rectificacions, però a mesura que pujava el folre no ho veien clar, i decidien tornar a començar des de zero. Tornaven a quadrar el castell.

  En aquest moment, obrien les llums de la plaça i el públic ho celebrava. Anècdota a part, la Vella anava per feina. Sonaven gralles. El 4d9f pujava nerviós, però controlat. Tot i això la plaça donava mostres de nervis. Coronat el 4d9f, era el moment d’acabar la feina. La Vella ho donava tot per baixar l’estructura del 4, i deixar descoberta la del pilar. Només quan es veia l’enxaneta del pilar sobresortir la plaça ja embogia, i amb la descarregada del pilar, mitja plaça del Blat cantava «i Vella, i Vella».

  Els de la camisa rosada s’anotaven el segon 4d9fa de la temporada. Faltava el tercer castell i un altre gamma extra: el pd8fm.

  Torn de la Joves que volia completar la Tripleta Màgica, i per això apostava pel 5d8 a l’última ronda, que el descarregava sense cap tipus de problema. Era el sisè de l’any.

  Per la seva bada, la Vella conscient del repte del pilar, es decidia per acabar amb el 4d9f, castell que enguany ja han fet diverses vegades, i que el van tenir controlat en tot moment.

  La cirereta de l’actuació eren els pilars. La Joves treia pit, mostrava un molt bon pid7f, mentre que la Vella es treia l’espineta d’Altafulla, i descarregava el segon pd8fm de la temporada, tot i treballar-lo.

  Comentarios
  Multimedia Diari