Un assassí cinèfil guanya el Bellvei negre

El certàmen arriba a la sisena edidició

04 abril 2022 18:59 | Actualizado a 04 abril 2022 19:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La novel·la i Mai no hem tingut París del veí de Cubelles Joaquim Micó  ha estat la guanyadora del VI Premi Bellvei Negre de novel·la negra

Va ser l’única novel·la en català de les 63 presentades al certamen aquesta edició. És «un thriller original, amb moltes referències a llibres i pel·lícules»”.

L’autor explica que si normalment «tenim un cinema ple de personatges que maten, ara tenim un personatge que mata ple de cinema».  Mai no hem tingut París és una novel·la sobre un assassí cinèfil amb codi propi, una història d’amor i odi.

Micó va explicar que malgrat que sí que tenia algun premi de narrativa curta, aquesta és la primera novel·la amb què guanya un premi. També va destacar que malgrat que ell escriu les novel·les, però són quatre ulls els qui la llegeixen: «si no fos perquè la meva dona les llegeix, i gràcies a això les milloro, segurament no estaria aquí». 

El primer premi té una dotació 1.200 euros que atorga l’Ajuntament de Bellvei, i la publicació en suport paper per part de Serial Ediciones.

La primera novel·la finalista de Bellvei Negre va aser  ‘XPaña’ d’Alberto Macías González. ‘XPaña’ és la primera novel·la  de Macías González i tracta de la història del Daniel «que després de fugir fa molts anys de la seva vida, la seva ciutat i de la seva família, intenta tornar per arreglar les coses». Però es troba que el seu germà ha desaparegut i que el busquen una sèrie de bandes de policies corruptes i del crim organitzat. 

Comentarios
Multimedia Diari