Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un Sant Jordi amb els primers castells de 8 a Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va estrenar el 4d8, i el 3d8, mentre que els Xiquets de Tarragona el 4d8. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo van continuar mostrant fermesa amb els castells de 7

23 abril 2024 21:54 | Actualizado a 23 abril 2024 22:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El punt final de Sant Jordi a Tarragona s’ha viscut amb castells de 8. Tret de sortida, tot i que ja s’han fet algunes actuacions, a la temporada castellera amb la diada de Sant Jordi. Les quatre colles castelleres de Tarragona: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, actuaven ahir a davant el Teatre Tarragona per posar punt final a la jornada amb les roses i els llibres com a protagonistes.

Una actuació que com ja és habitual es fa a través de rondes conjuntes, i en poc menys d’una hora, les colles castelleres poden fer els castells que vulguin. És una forma d’agilitzar i que la diada no sigui molt llarga, i que sempre ha donat molts bons resultats i agrada a totes les colles. A més ho hagilitza tot.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona era la colla castellera que portava dues estrenes a plaça. Els de la camisa lila estrenaven d’una els dos castells bàsics de 8; el 3d8, i el 4d8. Dos castells que mostraven seguretat, i treball ben fet a assaig. Ja és habitual que la Jove de Tarragona estreni algun castell de 8 en aquesta actuació si no ho ha fet abans, l’any passat ja va portar el 3d8. A aquestes estructures les acompanyaven del 5d7, el 9d7, i el 4d7, ja que podien fer tots els castells que volguessin amb el temps limitat. Una fórmula de poder rodar a castellers, i castelleres, a més de la canalla, i anar agafant ritme.

Per la seva banda els Xiquets de Tarragona també estrenaven castell de 8 en aquesta actuació. Ho feien després de descarregar un sòlid 5d7 i el 7d7. El tercer castell triat pels matalassers era el 4d8, que havien de treballar, ja que l’enxaneta quan estava a punt de coronar-lo, tenia dubtes, però finalment pujava i acabaven descarregant l’estructura. L’últim cop que els matalassers havien descarregat un castell de 8 a l’actuació de Sant Jordi era l’any 2019. A més ho feien després de només haver fet una actuació aquesta temporada, la primera de l’any. Aquest castell l’acompanyaven després amb el 3d7.

Per la seva banda els Xiquets del Serrallo continuen mostrant el seu gran estat de forma. Els del barri mariner descarregaven el tercer 4d7 de la temporada, que l’acompanyaven del tercer 3d7 de la temporada, d’un bon 5d6 i acabaven l’actuació amb el tercer 4d7a. Els serrallencs tornaven a ajuntar tres castells de set en una mateixa actuació, ara a principi de temporada, mostrant un altre cop que es troben en un moment molt dolç, i que estan tenint un inici molt bo, fent passes per aconseguir un dels seus principals objectius; el castell de 8.

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau eren els únics que durant els 45 minuts que durava l’actuació feien tres castells. Els del barri cooperativista s’anotaven el 3d7, el tercer d’aquest 2024. Després realitzaven el 4d7a, i acabaven l’actuació amb el 4d7. Tots dos castells ja els havien descarregat un cop enguany.

Així doncs, les quatre colles tarragonines tancaven totes les activitats de Sant Jordi que s’havien fet durant la jornada, mostrant que estan en un bon estat de forma, i aguantant el fred, i el vent, que provocava algun ensurt a l’hora de fer els pilars amb la tradicional bandera catalana.

D’altra banda, els Xiquets de Reus, com és tradició actuaven a la plaça Mercadal. Els de la camisa avellana descarregaven per segon cop enguany el 4d7a, el 7d7 per primer cop aquesta temporada, i acabaven amb el segon 5d7 de l’any. Una actuació que també els servia als reusencs per agafar ritme, i poder rodar a la canalla, pensant en els seus objectius de futur.

Les colles castelleres a poc a poc van sortint dels locals d’assaig, i mostren els primers resultats de tot allò que estan fent. Primeres preses de contacte per una temporada que serà llarga, ja que hi ha el Concurs de Castells el primer cap de setmana del mes d’octubre. Totes treballen amb grans fites que volen anar resolvent a mesure que vagin passant la temporada. Ara encara acaben de col·locar els engranatges.

Comentarios
Multimedia Diari