Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Una Santa Rosalia dolça per als Xiquets de Tarragona i els Nois

  Torredembarra. Els amfitrions van descarregar el 5d7, mentre que els matalassers van repetir l’actuació que van fer per Sant Magí, descarregant el 2d8f, el 5d8 i el 3d8. La intenció és poder pujar el tres un pis més durant Santa Tecla

  05 septiembre 2022 11:26 | Actualizado a 05 septiembre 2022 11:33
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Torredembarra va viure ahir una de les actuacions més destacades del cap de setmana. En el marc de Santa Rosalia els Nois de la Torre, els Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Torredembarra van ser els protagonistes del diumenge al migdia a la plaça de la Verdura. Mentre que els Nois de la Torre i els Xiquets de Tarragona arribaven amb uns objectius molt clars i marcats, els Nens del Vendrell volien continuar rodant estructures, i els Xiquets de Torredembarra tenien la intenció de seguir amb els castells de sis.

  Els primers a obrir plaça eren els tarragonins. La seva intenció era repetir la millor actuació de la temporada, igual que van fer per Sant Magí: descarregant el 2d8f, el 5d8 i el 3d8. Amb les idees clares van obrir la plaça amb el 2d8f. El castell es va mostrar una mica nerviós, sobretot després que l’enxaneta traspassés. Per aquest motiu, els terços i els quarts van haver de treballar, però el van poder descarregar, anotant-se el segon del curs, més un de carregat. A segona ronda van executar el 5d8. La catedral portava alguns canvis entre els castellers de tronc, per baixes que hi havia a la colla. Aquest fet no va impedir que els matalassers executessin l’estructura de forma molt controlada, i sense dificultats. També, el segon 5d8 del 2022. Per acabar l’actuació van tornar a descarregar el 3d8, ja en porten 9 aquesta temporada. En diverses ocasions han reconegut que el seu objectiu és pujar-lo un pis més durant les festes de Santa Tecla. De fet, als assajos ja han posat sisens en diverses vegades.

  Per la seva banda, els Nois de la Torre, volien tornar a fer tota una actuació sencera de castells de 7. Els amfitrions van obrir l’actuació amb el 3d7p, un castell que ja havien fet enguany, i que no han tingut excessives dificultats per descarregar-lo. En segona ronda arribava l’objectiu del dia, el 5d7. Tot i que divendres el seu cap de colla, Lluís Batet, explicava que li faltava un puntet, els assajos van donar la confiança suficient per portar-lo a plaça aquest diumenge. El castell va pujar prou bé, però es va haver de treballar de valent a la descarregada. Tot i això, alegria entre els torrencs. Per acabar, a tercera ronda de castells, van fer un id4d7p. No es van donar per vençuts, i ho van tornar a intentar a quarta ronda. Aquest cop el van poder descarregar, encara que treballant-lo de valent.

  Els Nens del Vendrell tenien clar que era un dia per rodar estructures i agafar confiança i força pel futur pròxim. Van obrir la ronda de castells amb el 4d7p. A segona ronda van fer el 5d7. I van acabar amb 4d7.

  Els Xiquets de Torredembarra arribaven amb ganes de seguir mostrant els seus castells de sis. Els torrencs era el primer cop que actuaven a casa per Santa Rosalia, ja que no havien pogut arran de la pandèmia. Van començar amb el 3d6p. Després van realitzar el 4d6p. Volien acabar amb un altre castell de la gamma alta de sis, el 2d6, però no van poder amb ell, i després de dos intents desmuntats han fet un 3d6. Cal destacar que el 2d6 ja l’havien descarregat dues vegades durant el 2022.

  La Colla Joves Xiquets de Valls anava a Montblanc acompanyada dels Torraires de Montblanc i els Castellers d’Altafulla. Els Diables Vermells van descarregar la clàssica de 8. En primera ronda van executar un bon 3d8. En segona ronda van realitzar el 4d8, i van acabar l’actuació amb el 2d7. Els vallencs van realitzar un pilar d’honor en acabar, el pd6.

  Per la seva banda, els Torraires de Montblanc, a casa, van poder descarregar el 3d6, el 4d6 i el 3d6p. Els castells no van suposar molta dificultat, i els van descarregar sense patir en excés.

  Els Castellers d’Altafulla també van dur a terme una actuació amb castells de sis. Primer van descarregar el 3d6. El van acompanyar d’un 2d6. I van acabar executant el 3d6p.

  Comentarios
  Multimedia Diari