Más de Deportes

Deportes MOTOR

Casi 160.000 espectadors van seguir l'última edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Salou aprova amb nota l'estudi d´impacte socioeconòmic d'aquest esdeveniment. El tram més públic va ser l'especial a la mateixa ciutat, on va reunir gairebé 35.000 persones

Redacció

Whatsapp
Imatge d'un dels participants a l'última edició. FOTO: GERARD LLORENS

Imatge d'un dels participants a l'última edició. FOTO: GERARD LLORENS

El RallyRACC 2016 ha atret un total de 159.353 espectadors, 131.288 dels quals en els diferents trams on va tenir lloc la competició. El tram amb més públic va ser l’especial de Salou, amb gairebé 35 mil persones. 3 de cada 4 espectadors ja havien assistit altres edicions al RallyRACC, on la gran majoria dels espectadors (97,1%) tenen intenció de tornar en futures edicions.

El públic assistent és majoritàriament home i d’una edat compresa entre els 21 i els 45 anys. El públic assistent majoritàriament prové de Catalunya (56,1%). El 32,7% arriba des d’altres Comunitats Autònomes d’Espanya i l’11,2% des d’altres països. Entre els catalans destaquen el 7,1% procedents des de la ciutat de Barcelona. Entre els provinents d’Espanya, el grup més nombrós arriba de la Comunitat de Madrid, i entre els estrangers, són majoria els arribats des de França.

Destacar que 7 de cada 10 espectadors passen almenys una nit fora de la seva residència habitual durant la seva assistència al RallyRACC. En el cas del catalans, són 1 de cada 2. Els espectadors d’altres països són qui més nits passen fora de casa (4,6 de mitjana), seguits dels espectadors de la resta d’Espanya (3,2 nits).

A banda de la residència habitual, els allotjaments més utilitzats són els hotels, pensions i aparthotels, seguits de l’acampada lliure i de la utilització de segones residències. De mitjana, cada espectador es gasta 53,1€ en allotjament, quantitat que arriba als 227€ en el cas dels procedents d’altres països. 

Pel que fa a la pròpia competició, la valoració mitjana de tots els Trams, que en fa el públic assistent, supera els 8 punts sobre 10. La valoració global del RallyRACC és de 8,5 punts sobre 10, sense diferències sensibles segons origen dels assistents. 

L’organització del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada destina 1.935 persones al seu desenvolupament. Destacar que el personal de premsa acreditat per aquesta competició ascendia a 410 persones, fet que augura una gran projecció tant a nivell local, nacional e internacional.

Temas

  • DEPORTES

Lea También