El mal temps i la burocràcia posposen la sortida de Cadiach cap al Baltoro

Òscar Cadiach i la resta de l´expedició al 'Broad Peak 15' tenien previst sortir aquest divendres fins Askole, per endinsar-se ja en un trekking per la Vall del Baltoro. La sortida en Jeep des d'Skardu, però, haurà d'esperar (àudio)

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Segons ha confirmat Cadiach des d’Skardu ‘per raons burocràtiques hem de posposar la sortida fins dissabte’. Cadiach ja ens deia que s’havien llevat amb neu als cims propers a Skardu. I que havia plogut a les parts més baixes –convé recordar que en aquesta part del globus estem a 2.500 m.

Els alpinistes han aprofitat que la pluja ha escombrat els polsegosos carrers de la ciutat per anar de ‘shopping’ i proveir-se de materials necessaris, que ja no trobaran en endavant. Aquest divendres, també han visitat l’Organic Village, a Skardu. Ara, també plou.

Mentrestant, les noticies que arribaven del Baltoro, no eren gaire esperançadores. Una trucada de l’expedició del neozelandès, Russel Brice, confirmava el que tots ja imaginaven o intuïen; la neu havia pres fort a les cotes altes del Baltoro.

L’expedició internacional de Brice ha comunicat a l’agència amb la que viatja Cadiach que a llocs com Urdukas (4.000 m) ja hi ha més d’un metre de neu.

Això implica que les caravanes de mules i portejadors han hagut d’aturar la marxa, a l’espera d’un recés, com també ho han confirmat els neozelandesos, quer van més avançats. Sigui com sigui, com diu Cadiach ‘demà serà un altre dia’.

Comentarios
Multimedia Diari