Els 200 partits de David Fernández amb el CBT

El de la Selva del Camp és el segon jugador en actiu a arribar a aquesta xifra amb l'equip tarragoní

19 mayo 2017 15:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dissabte passat, David Fernández va aconseguir la xifra de 200 partits amb el primer equip del Club Bàsquet Tarragona. El base de La Selva del Camp compleix la seva vuitena temporada com a director de joc del CBT, el jugador va arribar procedent de la pedrera del CB Valls i va passar pel Messer CBT abans de que es fes un lloc al primer equip cebetista.

David Fernández ha jugat en LEB Or, en lliga EBA i ara en LEB Plata, i en les tres categories ha deixat el seu segell d'identitat. Caràcter, lideratge i intensitat. Aquestes són les característiques que descriuen a David Fernández en la pista, un jugador de raça. Al llarg de tots aquests anys vestint la samarreta del CBT, David Fernández ha viscut molts moments bons i dolents. Un descens administratiu, unes fases d'ascens a LEB Plata, un play-off d'ascens a LEB Or, etc. Anem a repassar la trajectòria del nostre capità a través dels seus 200 partits.

David va arribar al CBT en el seu primer any de sènior, va venir per acabar el seu procés de formació en el Messer CBT. De seguida va cridar l'atenció dels entrenadors del club, i ja en aquest primer estiu va poder realitzar la pretemporada amb el primer equip, poc després vindria el debut oficial de David Fernández “recordo que va ser al Serrallo, contra Alcázar, per desgràcia no va poder ser un debut amb victòria” es lamenta el base. Al seu primer any com a jugador de la primera plantilla, David Fernández coincideix amb l'últim any de jugador de Berni Álvarez.

Una figura clau en la seva carrera esportiva, de les vuit temporades en les quals David ha jugat al primer equip del CBT, set han estat a les ordres de Berni. David Fernández recorda així l'arribada de Berni a la banqueta “El meu primer any al CBT va ser l'últim de Berni com a jugador, així que encara vaig poder conèixer la seva faceta com a jugador i compartir bastants entrenaments amb ell. Record que durant l'estiu següent, ell va agafar el primer equip com a entrenador i em va donar l'oportunitat de jugar en LEB Or”.

Ara els anys han passat, i la temporada actual és la setena consecutiva de David sota les ordres de Berni, un entrenador, que segons el propi jugador “durant aquest temps m'ha transmès, entre altres coses, la importància de l'esforç en el dia a dia i la implicació per aquest club. Crec que ell és una peça bàsica perquè, a dia d'avui, hi hagi tants jugadors de la pedrera del club competint en categories FEB”.

Però després d'aquests primers anys en els quals el CBT competia en la segona màxima categoria del bàsquet espanyol, va venir un dels moments més durs. El descens administratiu a lliga EBA va suposar un cop molt dur per a l'equip, així recorda David Fernández aquest moment “és possiblement un dels pitjors records de la meva etapa en el CBT. Havíem pogut mantenir la categoria de LEB Or durant dues temporades consecutives amb el pressupost més baix. A més, el segon any, després d'un gran esforç en disputar el “play-out” amb el filial de l'Unicaja.Quan ens van donar la notícia que havíem de renunciar a la categoria per falta de recursos econòmics va ser un gerro d'aigua freda.”

Però David Fernández no és un capità que es rendeixi fàcilment, va renovar pel CBT i va liderar, al costat del seu company Ferran Torres, el projecte del CBT per recuperar el bàsquet professional. Durant els dos anys a EBA, David va ser un dels jugadors clau. 10 punts per partit entre els dos anys i 27 minuts per partit. David tenia l'absoluta confiança del seu entrenador i els resultats de l'equip van ser molt bons. El CBT va jugar dues fases d'ascens en dos anys, la mala fortuna va privar a aquell grup de jugadors d'un merescut ascens en la pista. Però finalment, el CBT va recuperar la seva plaça a LEB Plata.

Amb el retorn a LEB Plata, David Fernández va assumir la capitania de l'equip, els dos primers anys va formar una parella de bases Km0 amb Fernando Boada. En aquest període arriba el moment que David Fernández recorda amb major afecte en la seva etapa en el CBT, “Sens dubte em quedo amb l'aspecte que tenia el Serrallo durant els playoff’s d'ascens de la passada temporada.

Crec que això val més que qualsevol victòria. Vam ser capaços d'omplir el pavelló i que la gent ens animés com jo mai havia vist abans al Serrallo”. Un ambient que el jugador del CBT espera que es repeteixi en el tram final d'aquesta temporada, on David Fernández i els seus companys es juguen la permanència en LEB Plata”.

 

Comentarios
Multimedia Diari