Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Special Olympics 2016 reuniran a Reus 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual

Allunyats de l'esport d'elit dels Jocs Paralímpics, tenen com a objectiu integrar a la societat persones amb diferents discapacitats mentals i donar-los visibilitat

Europa Press

Whatsapp
Imatge d'arxiu dels Special Olympics

Imatge d'arxiu dels Special Olympics

Els Jocs Special Olympics 2016 reuniran a 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual, que competiran aquest any a Reus (Tarragona) del 23 al 27 de novembre, en una ciutat que repeteix com a seu d'aquests jocs després de 20 anys, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el director de Special Olympics Espanya, Enric Blesa.

Aquest esdeveniment promou quatre dies d'"esport social" que, allunyats de l'esport d'elit dels Jocs Paralímpics, tenen com a objectiu integrar a la societat persones amb diferents discapacitats mentals i donar-los visibilitat, en una lluita per la inclusió social en què "encara falta molt per avançar".

Els esportistes, acompanyats de 400 voluntaris i més de 100 membres de l'organització, competiran en sis disciplines diferents: bàsquet, tenis, pàdel, natació, gimnàstica rítmica i una "bateria de proves motrius" com a modalitat exclusiva dirigida a les persones amb més dificultats.

VISIÓ INTERNACIONAL

Aquests jocs, impulsats per la Fundació La Caixa, són la versió bianual i estatal dels Jocs homònims de projecció internacional, i constitueixen l'"esdeveniment esportiu més important aquest any per a persones amb discapacitat intel·lectual" a nivell global, en els que s'acollirà a esportistes de tot Espanya i d'altres 11 països com Holanda, Itàlia, Finlàndia, Marroc i la Xina.

Special Olympics també organitza a escala mundial Jocs d'estiu i d'hivern, abonats pel Comitè Olímpic Internacional (COI), on es reuneixen més de 7.000 esportistes de 180 països que competeixen en 25 modalitats diferents, alguns dels quals també participaran en l'edició estatal de Reus com un "intercanvi cultural" que li donarà visió internacional.

PROGRAMA DE SALUT

Els Jocs comptaran amb un programa de salut exclusiu en què els esportistes tindran accés a revisions mèdiques gratuïtes, amb un equip format per metges voluntaris de diferents disciplines, com optometristes, fisioterapeutes i podòlegs, que els oferiran atenció sanitària i consells per a una vida saludable.

Aquesta iniciativa "incideix directament en la qualitat de vida", ha explicat Blesa, ja que els serveis també inclouran la fabricació d'ulleres i plantilles, per exemple, que els esportistes podran portar-se a casa després dels Jocs.

UNA CERIMÒNIA OLÍMPICA

Els Jocs reuneixen "tots els elements habituals d'uns Jocs Olímpics", que començaran dijous 24 amb el recorregut de la flama olímpica per la ciutat de Reus; la inauguració oficial tindrà lloc divendres 25 a Port Aventura, lloc on s'allotgen tots els esportistes, i conclourà el 27 de novembre al Pavelló Olímpic de Reus.

La fundació Special Olympics acull 21.000 membres a Espanya i 4 milions d'esportistes a tot el món, i s'ha convertit a l'esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual més important del món.

Temas

  • DEPORTES

Comentarios

Lea También