14 plantes i 56 pisos, el nou ‘skyline’ de Tortosa

La immobiliària SB té previst començar les obres d’una torre de 56 pisos abans de l’estiu per acabar-lo l’últim trimestre del 2020

19 marzo 2019 08:59 | Actualizado a 19 marzo 2019 18:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La immobiliària SB va presentar ahir a l’Hotel Corona el seu nou projecte que té com a objectiu canviar l’skyline de la ciutat. I així serà, ja que l’edifici comptarà amb 14 plantes i 56 pisos, convertint-se d’aquesta manera en l’edifici més alt de les Terres de l’Ebre. «Serà un edifici emblemàtic a Tortosa, no hi ha res igual al territori» assegurava Marc Alado, conseller delegat de SB Immobiliària. 

Tot es remunta ja fa més de vint anys quan l’empresa constructora va adquirir els terrenys. Molt s’ha parlat de la construcció d’aquest solar, però no ha estat fins aquest any quan per fi el projecte ha vist la llum. L’arquitecte Xavier Martí ha explicat que «gràcies a l’aturada per la crisi hem disposat d’un bé escàs en aquest tipus de projectes, com és el temps», així, doncs, la urbanització de la zona ha estat com han explicat els membres de l’equip de SB «pensada i premeditada». Tot i que l’arquitecte també ha deixat clar que «des d’un principi teníem clar el resultat final». 

I aquest és el resultat: sempre ha tingut com a objectiu urbanitzar la zona del Temple i «dignificar el que serà la porta d’entrada a Tortosa», afegia Alado Subirats. A més a més, segons el conseller delegat de SB Immobiliària explicava que fa més de deu anys que no es construeixen pisos d’obra nova a la ciutat i, per tant, «aquesta iniciativa neix d’una demanda latent d’aquest tipus d’habitatges».
Està previst que les obres s’iniciïn abans d’aquest estiu i que els pisos es puguin entregar l’últim trimestre del 2020. L’equipament comptarà amb 56 habitatges de 110 i 120 metres quadrats que compten amb una pista de pàdel, un gimnàs, piscina exterior i zona de jocs infantils, a banda de pàrquing privat i trasters.

Certificat energètic A
Com ha explicat l’equip de SB, la crisi econòmica «ha establert unes noves regles del joc, s’ha canviat la demanda de l’habitatge». I un dels canvis soferts és la conscienciació ecològica que ara tenen els compradors. Per aquest motiu el Residencial SB Porta Tortosa «marcarà un abans i un després en el sector de la promoció immobiliària a Terres de l’Ebre i a Tarragona», afirma Alado. I és que aquest edifici plurifamiliar serà el primer de la província que comptarà amb el certificat energètic A, que és la màxima qualificació en eficiència energètica. 

Xavi Martí, l’arquitecte responsable, ha explicat que «la promoció integrarà solucions arquitectòniques i constructives que permetran reduir considerablement les emissions de CO2 derivades del consum i a més representarà un estalvi en l’economia domèstica de les famílies que hi visquin», afegeix. 

Meritxell Roigé, l’alcaldessa de Tortosa també va participar en l’acte i va afegir «molt agraïda a l’empresa, ja quan emprèn la seva funció com empresa, ja que fins ara ha donat un servei públic». Roigé explicava que «gràcies a SB es va poder establir la comissaria de Mossos, perquè ens va cedir els terrenys de forma gratuïta». I afegia l’alcaldessa que «aquesta aposta per la ciutat s’ha vist reflectida no només en la dignificació d’un barri, sinó també comporta la creació d’un centenar de nous llocs de treball».

Comentarios
Multimedia Diari