17 anys de Terrània en una exposició a Tortosa

A la mostra artística, que es pot visitar a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona, s’exposen peces de 26 ceramistes

23 septiembre 2019 06:30 | Actualizado a 07 octubre 2019 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Terrània 17 anys de ceràmica a Montblanc. Sota aquest títol es pot visitar una exposició que recull el fons ceràmic que l’Ajuntament de Montblanc ha anat adquirint al llarg dels 17 anys de trajectòria del festival. Les peces que s’hi podran veure corresponen als ceramistes que han realitzat l’exposició central del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc i als ceramistes que han guanyat el concurs a la millor obra exposada en l’espai de venda.

A la mostra, que es pot visitar a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa (plaça Sant Joan, 5), s’exposen peces de 26 ceramistes procedents d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Japó, Lituània, els Països Baixos, Polònia, el Regne Unit i Txèquia.

L’horari de visita de l’exposició és de dilluns a divendres de 10 a 20 hores, i els dissabtes de 18 a 20.30 hores, i l’entrada és lliure i gratuïta. La mostra està organitzada per la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la comunitat educativa de l’Escola d’Art de Tortosa.

Terrània compta amb un ventall de propostes que van molt més enllà del mercat. Totes les activitats que es realitzen en paral·lel, com aquesta exposició, donen valor afegit al festival. «Això garanteix que el gran públic s’acosti a la ceràmica, la descobreixi en alguns casos i comprengui la complexitat tècnica al mateix temps que gaudeix de l’expressió artística», destaquen des de l’organització del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

Aposta per la ceràmica

La implicació de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa amb el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc referma l’aposta del centre per aquesta disciplina artística. L’Escola d’Art ofereix, des de fa anys, tallers monogràfics sobre aquesta matèria.

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc compta enguany amb un total de 9 exposicions programades. Un dels objectius del Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa mitjançant l’exposició d’obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i rakú i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.

Comentarios
Multimedia Diari