78 denúncies en dos dies a Tortosa per incomplir les restriccions per la Covid-19

La Policia Local ha intensificat els controls a la via pública i ha sancionat  incompliments com portar de forma inadequada la mascareta o reunions de més de sis persones

07 octubre 2020 15:36 | Actualizado a 08 octubre 2020 04:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local de Tortosa ha incrementat les tasques d’informació i vigilància a la via pública, des que el passat dilluns el comitè del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat)  va dictar restriccions addicionals a la ciutat, així com a Amposta i Roquetes, per intentar contenir l’avenç de la pandèmia. En dos dies, els agents han imposat un total de 78 denúncies a la ciutat. 

En la majoria de casos, es tracta de persones que no duen posada la mascareta o que no la porten correctament. Aquest tipus d’infracció ha comportat 58 denúncies en dos dies. No obstant això, també s’han detectat altres incompliments, com no respectar la limitació de sis persones en les trobades socials. Per aquest motiu s’han posat 17 denúncies, una dels quals, a un establiment de restauració.

A més, s’han imposat dos denúncies a bars que seguien mantenint el servei de barra, tot i que les normes addicionals fixades per Protecció Civil ho impedeixen, i una més, per no mantenir la distància de seguretat entre les taules.

Des de l’Ajuntament s’insisteix a demanar a la ciutadania la seua col·laboració per frenar la propagació de la Covid-19. «Un objectiu per al qual és indispensable l’ús correcte de les mascaretes, la distància entre les persones i la higiene de mans freqüent», remarquen. 

Les noves mesures restrictives van entrar en vigor el passat dimarts, amb un període de vigència de 15 dies, prorrogables. Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.  

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament. 

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Comentarios
Multimedia Diari