Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

A judici dotze homes per tràfic d'haixix a l'Ebre

La fiscalia sol·licita penes d´entre sis i quinze anys de presó

ACN

Whatsapp
Fardells d'haixix decomissats a l'Ametlla de Mar.

Fardells d'haixix decomissats a l'Ametlla de Mar.

L’Audiència de Tarragona jutjarà al novembre a dotze individus que es dedicaven a l’abastiment i subministrament d’haixix al Baix Ebre i el Montsià. Els processats, per qui la fiscalia sol·licita penes d’entre sis i quinze anys de presó, van ser detinguts per la Guàrdia Civil el març del 2011. Els fets es van iniciar quan, davant la presència policial, una organització va decidir llençar al mar un carregament d’haixix que pretenia introduir a Catalunya. Posteriorment, un altre grup de narcotraficants entre els quals hi havia bussejadors professionals van tenir coneixement dels fets i van recuperar diversos fardells amb uns 850 quilos d’haixix valorats en 1,24 MEUR davant la costa de l'Ampolla (Baix Ebre). Aquest segon grup va contactar amb terceres persones perquè venguessin la droga, però sense saber-ho, la va oferir a un membre de l’organització que s’havia hagut de desfer del carregament. Quan aquest individu va poder comprovar que les mostres que li oferien coincidien amb el que havien hagut de llençar al mar, va intentar recuperar la droga en companyia d’un altre individu que duia una pistola.

 La investigació es va iniciar arran de les escoltes telefòniques realitzades sobre uns individus relacionats amb la introducció de bitllets falsos. Els bitllets, majoritàriament de 50 euros, es falsificaven al Regne Unit i després s’importaven amb la intenció de distribuir-los a la demarcació de Tarragona. De fet, es va constatar que s’havien introduït cinc bitllets de 50 euros en comerços de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Les indagacions policials van permetre a la Guàrdia Civil descobrir que els implicats es dedicaven a comprar i distribuir droga entre intermediaris i consumidors finals, gairebé a diari.

 En paral·lel, una organització de suposats traficants hauria intentat efectuar un contraban d'haixix a la costa del Baix Ebre, però davant la presència policial, va decidir fer-se enrere i llençar tota la droga al mar. Un segon grup de narcotraficants que comptava amb bussejadors professionals va tenir coneixement del contraban avortat i va decidir fer-se amb el carregament. La droga la van traslladar a un domicili de l’Ametlla de Mar que tenia connexió directa al mar i, posteriorment, la van dur a una finca del municipi de Tivissa (Ribera d'Ebre) per assecar-la i ocultar-la.

Intent de venda frustrat

 Aquesta segona organització va decidir contactar amb altres persones de l'àmbit del narcotràfic per donar sortida a l’haixix recuperat del fons del mar, entre ells a l’acusat de falsificació de moneda. Després de nombrosos contactes, finalment l’haurien ofert a un dels membres del grup que va haver d'avortar el contraban. Quan aquest home ho va descobrir, va fingir que estava interessat en negociar la compra de la droga i es va reunir amb membres de l’altre grup acompanyat d’un altre individu conegut com “el romanès” que no ha pogut ser identificat. A l’hora de la veritat, però, “el romanès” va exhibir una pistola i l’acusat els va amenaçar de mort adduint que la droga que havien trobat els bussejadors era seva. Un d’ells, però, va poder avisar a la policia i la intervenció de la Guàrdia Civil va evitar que es produïssin danys físics i que la droga acabés repartida per Europa, ja que l'objectiu era vendre-la a Itàlia i Anglaterra, a més del Baix Ebre i el Montsià, segons la investigació policial. Posteriorment, membres de la unitat d’activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil van localitzar a les costes de l'Ampolla (Baix Ebre) uns altres cinc fardells que la segona organització no hauria trobat, amb 190 quilos d'haixix valorats en gairebé 278.000 euros.

Penes d’entre sis i quinze anys de presó

 Els processats són nou veïns de l'Ametlla de Mar -set de nacionalitat espanyola, un del Regne Unit, i un del Marroc-; un veí de Cambrils de nacionalitat argentina; un veí de Sant Carles de la Ràpita, i un veí de Sant Jaume d'Enveja. La fiscalia acusa a Steven Paul J., Khalid B., Xavier B.P., Joaquín B.B., Juan Luís B.V., José Antonio M.D., Jordi M.T., Diego Alejandro L., Francisco M.P., José Francisco P.P., Carlos P.G. i Miguel Ángel S.F. dels delictes contra la salut pública i d’integració en grup criminal. A més, a Steven Paul J. també l’acusa d’un delicte de falsificació de moneda i, a l’individu que va proferir amenaces per tal de recuperar la droga, Miguel Ángel S.F., li suma un delicte d’amenaces. Pel delicte contra la salut pública, el ministeri fiscal sol·licita penes de 4 anys de presó per a deu dels individus i una multa de més de 6 MEUR. Per als processats Joaquín B.B. i Miguel Ángel S.F., la pena és de 4 anys i mig de presó i una multa també de més de 6 MEUR, atès que eren reincidents i ja havien estat condemnats anteriorment per delictes contra la salut pública.Pel delicte d’integració en grup criminal, el ministeri fiscal sol·licita dos anys de presó per a cadascun dels dotze individus. A més, per a Steven Paul J. sol·licita 9 anys de presó i una multa de 2.500 pel delicte de falsificació de moneda, mentre que sol·licita uns altres dos anys de presó per Miguel Ángel S.F. per un delicte d’amenaces.

 La celebració del judici està fixada pels dies 4, 7, 8, 9 i 10 de novembre a la Secció Segona de l’Audiència de Tarragona.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También