Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

A punt la campanya de la Ràpita per a la divulgació de les nacres

Diari de Tarragona

Whatsapp
La nacra, el mol·lusc bivalve més gran del Mediterrani.  FOTO: cedida

La nacra, el mol·lusc bivalve més gran del Mediterrani. FOTO: cedida

L’Ajuntament de la Ràpita, conjuntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària i la fundació Plegadis, ha engegat una campanya de divulgació i protecció de la nacra, un dels animals més singulars que habiten la Badia dels Alfacs. 

La campanya se centrarà en la distribució de 6.000 tríptics, disponibles en quatre idiomes,  als turistes que visiten la badia per donar a conèixer les nacres i demanar cura a aquells que naveguen pel seu hàbitat. 

Es distribuiran a través de les empreses de lloguer d’embarcacions, els ports esportius i l’oficina de Turisme de la Ràpita. Segons l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, «s’ha d’afavorir la protecció de la nacra, aportant les recomanacions bàsiques i tenint en compte la importància que té en l’àmbit mundial». 

A la badia dels Alfacs hi ha la segona població més gran del món de nacres (Pinna nobilis), amb uns 90.000 individus. Són  fàcilment observables, fet que les  fa més vulnerables. Per tant, cal prendre precaucions per no perjudicar-les ni al seu hàbitat. Patrícia Prado, tècnica de l’Institut de recerca i tecnologia Agroalimentària (IRTA), explica que s’han de respectar les poblacions per conservar-les i considerar el risc de pèrdua i perjudici que puguem ocasionar. 

La nacra és el mol·lusc bivalve més gran de la Mediterrània i el segon més gran del món. Actualment es troba amenaçada per l’expansió d’una malaltia que ha aniquilat l’espècie a tota la costa Mediterrània ibèrica incloent Andalusia, Múrcia, País Valencià, i Balears. A Catalunya, les poblacions més importants es troben al Delta, a la Badia dels Alfacs. 

Temas

  • nacra
  • protecció
  • sant carles de la Ràpita

Comentarios

Lea También