Acció dels voluntaris per millorar la biodiversitat de la bassa de l´Alfacada

Els participants van col·locar caixes niu i van podar arbres a l´àrea d´ús públic de la Reserva Natural del Delta de l´Ebre

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un grup d’una vintena de voluntaris va participar ahir en l’acció organitzada per la Fundació Catalunya-La Pedrera a la bassa de l’Alfacada, al delta de l’Ebre.

La bassa és un espai natural d’una elevada biodiversitat d’ús restringit al públic per garantir-ne la conservació. Una petita part de la finca és oberta al públic prèvia reserva. És en aquesta zona on els tècnics van organitzar l’activitat, conjuntament amb altres entitats ambientals de les Terres de l’Ebre.

Les tasques principals van ser la construcció de caixes niu per a espècies propícies com les òlibes, puputs i xots, i la poda de tamarius per tal que creixin amb més força i a la primavera serveixin de refugi d’ocells.

Un tercer objectiu era plantar el tronc d’un arbre sec i alt –de vuit metres d’alçada– que serviria de posador per a grans aus, com àligues, arpelles o falcons. La complexitat a l’hora de col·locar-lo i la necessitat de majors recursos humans van fer desistir els voluntaris, va explicar al Diari el coordinador de l’activitat, Mariano Cebolla.

La voluntat, ara, és organitzar una nova acció per assolir únicament aquest objectiu. «Ho tornarem a intentar, cridarem a les entitats i col·locarem el tronc, que volem estigui plantat coincidint amb l’inici de la primavera».

En la jornada d’ahir, van participar voluntaris d’arreu de Catalunya, alguns d’ells famílies de pares i fills.

El programa de voluntariat per la natura de la Fundació Catalunya-La Pedrera compleix tres anys de vida amb més de 50 actuacions als 11 Espais Natura que custodia, en què hi han participat més de 1.100 persones.

El projecte, creat a finals del 2013, continua enguany amb la voluntat de promoure la participació de persones interessades en les accions de conservació de la natura. Aquestes, es duen a terme a la Xarxa Espais Natura, un conjunt d’espais naturals d’elevat interès ecològic i paisatgístic que la Fundació protegeix a diversos indrets de Catalunya.

A l’Ebre s’han dut a terme actuacions per afavorir espècies amenaçades com l’òliba i el fartet a MónNatura Delta, s’han instal·lat caixes niu per afavorir la presència de ratpenats i altres ocells, s’han recollit deixalles en la neteja d’aiguamolls litorals al delta de l’Ebre i s’han realitzat plantacions i/o podes de tamarius i salicòrnies al Delta.

Comentarios
Multimedia Diari