Adam Tomàs: «Amposta atreu inversió empresarial»

L’Ajuntament treballa per regularitzar la llicència d’activitat de l’Hospital Comarcal

19 junio 2021 06:40 | Actualizado a 19 junio 2021 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha fet balanç de l’equador d’aquest segon mandat amb majoria absoluta, en un acte organitzat per la Demarcació de l’Ebre del Col·legi de Periodistes i el mateix Ajuntament. Dos anys marcats per la pandèmia per la Covid-19, que segons va detallar, ha obligat a canviar totalment la perspectiva i les prioritats. En aquest sentit, va detallar que l’exercici del 2020 ha estat el que s’ha tancat amb menys ingressos i romanent de tresoreria a l’Ajuntament, fet que també ha obligat a reordenar el pressupost d’aquest 2021. Així, es van ingressar fins a 1,3 milions d’euros menys del que havien previst. Amb tot, remarcà que actualment el deute municipal es troba al 42 per cent, davant del 75 que es van trobar quan van arribar al govern l’any 2015.

El canvi de prioritats ha suposat la creació d’ajuts per a les empreses locals, i el reforç de totes les partides socials, com ara els ajuts d’urgència social, tiquet fresc o àpats a domicili, entre d’altres.

Entre els projectes que hi ha en marxa, destaca la recuperació de la Val de Zafán, o la reforma del pati de l’escola Consol Ferré, així com la millora de serveis com l’aigua potable, clavegueram, camins i asfaltat de carrers, que s’ha mantingut durant la pandèmia. També continua endavant el projecte de parc d’habitatge públic, pel que actualment ja hi ha més de 170 pisos.

Per contra, alguns projectes s’han aturat o alentit, en no ser considerats prioritaris. «Som conscients que no podrem complir el Pla d’Acció Municipal (PAM)», admet. És el cas de les obres del Sindicat, el Casal Cívic de la Gent Gran o el pavelló.

Tomàs també va fer referència a què, sis anys després, l’actual govern d’ERC encara continua ‘arranjant’ aspectes heretats d’anteriors mandats. En aquest sentit, destaca el fet que s’està tramitant per posar al dia la llicència d’activitat de l’Hospital Comarcal d’Amposta.

Per a l’alcalde, la capital del Montsià és actualment referent en esport, turisme esportiu i també concerts i esdeveniments culturals, un fet que reverteix en la seva economia. També remarca que Amposta és una de les ciutats que ha crescut més en habitants en els últims anys, «superant la població de l’època del boom immobiliari», i que últimament esdevé pol d’atracció per a noves implantacions empresarials. En aquest sentit, apunta la venda de les naus de l’antiga fàbrica Antaix, però també altres transaccions i noves implantacions als polígons Oriola i Tosses. «Posem tots els esforços perquè Amposta i les Terres de l’Ebre creixin a nivell empresarial, perquè els nostres fills tinguin oportunitats i puguin desenvolupar aquí el seu projecte de vida», afirmà.

L’alcalde també avançà que l’Ajuntament subscriurà un nou préstec de sis milions per assumir noves obres, amb projectes com l’ampliació de la biblioteca o la segona fase del mercat.

L’oposició

Des dels grups de l’oposició, la portaveu del PSC Ana Tomàs va posar sobre la taula l’increment d’impostos a la ciutadania, pel que fa a l’IBI o la creació de taxes com la del cementiri i el clavegueram. L’alcalde va recordar que tot i el recent increment, «l’IBI és ara a Amposta un deu per cent inferior que al 2015». El portaveu de Som Amposta, Germán Ciscar, criticà la qualitat de l’aigua potable, la neteja i l’estat de la via pública de la ciutat, mentre que Manel Masià (Junts) va fer referència a les obres pendents d’acabar.

Comentarios
Multimedia Diari