Adhesió majoritària a la marca Ebre Biosfera del sector agroalimentari

Musclaires, oleïcultors i fruiters són favorables a incloure el segell als seus productes, disponible a partir d´aquesta setmana

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A partir de l’1 de juliol, les empreses ebrenques que ho desitgin poden incorporar als seus productes i serveis la marca ‘Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera’. Els requisits inclouen uns compromisos per tal d’aportar valor afegit a la reserva i el pagament d’una taxa d’entrada i quotes anuals en funció del número de treballadors de l’empresa.

La majoria dels consultats pel Diari del sector agroalimentari són partidaris de complir els requisits establerts i adherir-se a la marca.

Entre els més entusiastes destaquen els aqüicultors de les badies. El gerent de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta (Fepromodel), Gerardo Bonet, explica que la federació inclourà el segell a la seva marca col·lectiva i que tant diversos productors com comercialitzadors també s’hi afegiran. «Per a nosaltres és molt positiu ja que certifica la qualitat de l’entorn on nosaltres produïm. En el nostre sector no conec cap altre cas al Mediterrani de zona aqüícola que pugui mostrar aquest segell», assegura. Serà en la campanya de l’ostra, la propera tardor, quan els aqüicultors de les badies lluiran la nova marca de qualitat.

A l’altra punta de les Terres de l’Ebre, a la Terra Alta, els oleïcultors també mostren molt d’interès en el segell. El president de la DOP Oli Terra Alta, Ramón Llop, precisa que és decisió dels productors però remarca la importància de la distinció per al sector. «Podem disposar d’un segell molt reconegut que altres no el poden gaudir. Ho hem d’aprofitar en el mercat actual on hi ha molta competència». El gerent de la gran cooperativa Soldebre, al Baix Ebre, Pere Albacar, també n’és favorable, «tot i que encara estem buscant l’encaix amb la nostra agrobotiga i amb la producció d’oli verge, ja que la del verge extra ja està emparada per la DOP i, per tant, entre directament a la marca de la reserva», apunta.

Finalment, el gerent del Grup Fruiter de Benissanet, Marc Piñol, s’afegeix a la disposició d’incloure el segell, en aquest cap a partir de l’any.

 

Els arrossaires no s’afegiran

Per contra, les dues cooperatives arrosseres del Delta no s’hi afegiran. El president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregas, tem que els compromisos normatius associats a obtenir el segell suposin noves restriccions per al sector. «De moment, no ens adherirem a la marca. No volem més obligacions, amb les que tenim ja en tenim prou. Volíem la condicionalitat en la normativa però no ho han acceptat».

Això a banda, la gran majoria dels consultats reclamen al Copate accions més decidides de promoció de la marca, més enllà de l’anunci d’una pàgina web.

Comentarios
Multimedia Diari