Adjudicada la rehabilitació de l’església del Poble Nou del Delta

Les obres tenen un import total de 230.000 euros i un termini d’execució de vuit mesos

14 noviembre 2019 12:40 | Actualizado a 14 noviembre 2019 12:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Junta de Govern Local del passat dilluns va aprovar l’adjudicació de les obres de rehabilitació de l’església del Poble Nou del Delta.

L’empresa ampostina Adolfo Constructors del Montsià SL ha estat l’adjudicatària de l’obra per un import total de prop de 230.000 euros i un termini d’execució de vuit mesos, que començaran a comptar a partir de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig.

Aquesta obra està finançada a tres bandes entre l’Ajuntament d’Amposta, la Diputació de Tarragona i el Bisbat de Tortosa.

Com ja va informar el Diari en el seu moment, el passat juliol de 2019, les tres entitats van escenificar la seva voluntat per tirar endavant la rehabilitació integral d’aquest temple religiós, tan necessària.

Per una banda, l’Ajuntament i el Bisbat van signar un conveni de col·laboració en què el Bisbat es compromet a aportar 75.000 euros per a finançar les obres i a cedir en propietat a l’Ajuntament la casa del rector, annex a l’església, i l’Ajuntament, es compromet a finançar la resta de projecte i a executar-lo durant el 2019.

Aquest acord també inclou que el consistori ampostí ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Tarragona, segons ha informat l’Ajuntament d’Amposta.

Per aquest motiu, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va signar un annex del conveni en què manifesta que al pressupost del 2019 de la Diputació hi consten dues aplicacions pressupostàries per un import total de 55.000 euros per a la concessió d’una subvenció nominativa per a la rehabilitació de l’Església del Poble Nou.

Tancat tres anys

L’església de Poble Nou del Delta és un temple construït el 1956 i que porta tancat des de fa tres anys per greus problemes estructurals, amb amenaça d’esfondrament.

Amb els treballs que ara estan més a prop que mai es preveu reforçar les estructures, noves instal·lacions i enllumenat, arrebossat i pintura, a més d’adequar un sistema de càmeres de ventilació, per tal d’evitar els efectes nocius de les humitats.

Així mateix també s’aprofitarà per retocar algunes parts del campanar, que no van quedar del tot arranjades en la primera fase de les obres.

D’aquesta manera es podran tornar a celebrar misses, cerimònies i també enterraments al nucli de Poble Nou, un petit poble pertanyent al municipi d’Amposta.

I és que actualment, en cas de defunció, els veïns s’han de desplaçar a la Ràpita o a Amposta per a fer la missa, abans de poder enterrar el seu familiar al cementiri del poble.

Comentarios
Multimedia Diari