Afers Socials i Famílies crea 233 places noves per a gent gran i persones amb discapacitat a l'Ebre

També es crearà el primer Centre Residencial d'Educació Intensiva de les Terres de l'Ebre, per a adolescents

08 septiembre 2017 10:07 | Actualizado a 08 septiembre 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat la creació de 233 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a les Terres de l'Ebre. A més, es crearà un nou Centre Residencial d'Acció Educativa per a infants i adolescents, amb 10 places. 

"El nostre objectiu és que les persones puguen viure dignament", ha expressat el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, en la seua visita a les Terres de l'Ebre.

En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials (168 més fins a un total de 1.199) com les de centre de dia (39 més fins a 457). En l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat psíquica, se n’han creat 6 de residencials i es tancarà el 2017 amb 170 places públiques d’aquest tipus alhora que s’han creat 14 places residencials per a persones amb discapacitat física, una tipologia de servei que no existia a les Terres de l’Ebre.

Finalment, les places de llar de residència i llar amb suport per a persones amb malaltia mental arriben a 44 amb les 6 de nova creació.

"Són més recursos per a les Terres de l'Ebre. Estem molt contents, amb alguns serveis que fins ara no teníem al territori. Vull destacar que ha sigut un treball de forma conjunta amb el territori", ha expressat la directora de Serveis Territorials, Rosanna Fatsini.

"Estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic. Des del 2010 no es concertaven noves places i ara s’incrementen en 207 les dedicades a la gent gran, en 20 les dedicades a les persones amb discapacitat i en 6 les dedicades a les persones amb malaltia mental", ha conclòs el secretari. "En el cas de la gent gran també volem evitar al màxim possible els desplaçaments a altres municipis".

Pel que fa a les places de la residència de Batea, per les quals el seu alcalde, Joaquim Paladella, va considerar passar a formar part de l'Aragó, el secretari ha valorat que "Batea compta amb una dotació de places generosa", i que "a Batea no hi ha llista d'espera amb prou entitat, a diferència d'altres indrets de les Terres de l'Ebre on tenen una demanda molt més acreditada".

Infància i adolescència

Actualment, el Departament atèn 300 infants i adolescents a les Terres de l'Ebre, dos terços dels quals es troben amb famílies, i un terç als centres. "Estem desenvolupant un pla de xoc amb dos vessants, d'una banda el de protecció i de l'altra el de serveis preventius", ha expressat la directora de general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva,

Amposta comptarà amb un Centre Residencial d'Acció Educativa nou, amb 10 places. L'objectiu és que aquests espais siguen el més semblants possible a unes llars, amb entre 10 i 8 places.

Durant el 2018 també es crearà el primer Centre Residencial d'Educació Intensiva de les Terres de l'Ebre, per a adolescents d'entre 12 i 18 anys amb alteracions de conducta i que requereixen uns sistemes d'educació intensiva. 

En total són 160.000 euros més invertits a les Terres de l'Ebre. La directora de general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha recordat el reforç que s’ha fet enguany als Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència a les Terres de l'Ebre amb la incorporació de 3 professionals més i l’ampliació de 2 places noves en Itineraris de Protecció Individualitzats, adreçats a joves requereixen una atenció especialitzada amb programes alternatius i/o complementaris a la institucionalització.

 

Comentarios
Multimedia Diari