Albiren un grup de cigonyes al campanar de l’església de Móra la Nova

Els Agents Rurals expliquen que cada cop més exemplars passen l’hivern aquí i que fan desplaçaments curts en busca d’aliment

02 enero 2019 09:54 | Actualizado a 04 enero 2019 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un grup de cigonyes es van deixar veure al campanar de l’església de Móra la Nova el passat diumenge i dilluns. Els animals van ser fotografiats per alguns veïns i compartits a les xarxes socials, ja que es tractava d’un grup de set o vuit exemplars. 

Com explica el cap d’Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Garcia, probablement la seua presència es va deure a un desplaçament curt per buscar aliment, on el troben especialment en, per exemple, abocadors.

La cigonya blanca és present a la Ribera d’Ebre des de fa quinze anys, quan es va posar en marxa a la Reserva Natural de Sebes a Flix un programa de reintroducció d’aquesta emblemàtica espècie protegida al tram final del riu Ebre. A les Terres de l’Ebre l’únic lloc on es crien cigonyes és a la Reserva de Sebes de Flix.

Aquesta població ha anat creixent i de fet el passat mes de juny es va veure una parella establerta a una xemeneia de Móra d’Ebre. Les cigonyes són unes aus migradores (marxen cap a l’Àfrica a finals d’estiu i setembre) i només una petita part es queda a passar l’hivern a Catalunya. «Però des de fa uns anys cada vegada són més els exemplars que es queden aquí.

El motiu és la disponibilitat més gran d’aliment i que a l’hivern cada cop fa menys fred», explica Garcia. Així, els exemplars albirats ahir probablement eren de Flix o de Lleida. De fet, fa unes setmanes també es va veure un altre grup al Delta. El 2018 van nàixer a Sebes uns 25 polls.

Comentarios
Multimedia Diari