Alcaldes i regidors ebrencs de l’esquerra plural criden a la participació l’1-0 i demanen un referèndum acordat amb l’Estat

Un grup d’alcaldes i regidors de candidatures d’esquerres plurals de les Terres de l’Ebre ha signat un manifest que crida a la mobilització de l’1 d’Octubre i demana diàleg per a que el poble català pugui decidir el seu futur en un referèndum acordat amb l’Estat.

26 septiembre 2017 09:40 | Actualizado a 28 septiembre 2017 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un grup d’alcaldes i regidors de candidatures d’esquerres plurals de les Terres de l’Ebre ha signat un manifest que crida a la mobilització de l’1 d’Octubre i demana diàleg per a que el poble català pugui decidir el seu futur en un referèndum acordat amb l’Estat.

Asseguren que l’actuació del govern del PP suposa “el major atac perpetrat contra les institucions catalanes en democràcia”, raó per la qual fan una crida a la ciutadania ebrenca “a actuar com un sol poble” en defensa de les nostre. “El govern espanyol ens ha abocat a una involució democràtica que afecta els principis més elementals i fonamentals de tot Estat democràtic, vulnerant drets civils i polítics”.

En aquesta línia, denuncien la “insòlita i antidemocràtica situació” en la que es troben més de 700 alcaldes, citats a declarar en una “acció incomprensible” per part de la Fiscalia. “Tot plegat respon a una lògica equivocada de posar en primera línia repressiva les institucions més properes a la ciutadania”.

Els successos d’aquests últims dies, afirmen, són actuacions “que estan destruint la convivència i les bases constitutives de la democràcia, i estan portant a Catalunya i a Espanya a una situació d’excepcionalitat preocupant”.

El manifest reitera que la situació de conflicte a Catalunya requereix de “diàleg i solucions polítiques democràtiques”. Per tot això, consideren imprescindible el compromís amb el diàleg imprescindible per a resoldre el conflictes polítics i “permetre al poble català decidir el seu futur en un referèndum acordat amb l’Estat”.

Tanmateix, exigeixen al Govern de Rajoy que no impedeixi que l’1 d’octubre la ciutadania catalana s’expressi com consideri oportú i, per tant, criden la mobilització de tota la ciutadania “per a que l’1 d’octubre es converteixi en un acte de rebuig a les polítiques de repressió del govern del PP, en defensa de les institucions catalanes, de la democràcia i del dret a decidir de tot el poble de Catalunya”.

Signen el manifest els alcaldes i regidors de la Sénia, Corbera d’Ebre, el Pinell de Brai, l’alcaldessa socialista d’Ulldecona, Núria Ventura, i regidors de Tortosa, Jesús, Sant Carles de la Ràpita i Aldover.

Comentarios
Multimedia Diari