Alcanar ja viu les esperades Festes Quinquennals

La baixada en romeria de la Verge del Remei dona el tret de sortida a 12 dies de celebracions

03 octubre 2019 13:58 | Actualizado a 03 octubre 2019 14:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi d’Alcanar ja es troba immers en les esperades Festes Quinquennals, que com el seu nom indica se celebren cada cinc anys (els acabats en 4 i 9) en honor a la patrona, la verge del Remei. Ahir al vespre centenars de veïns van acompanyar la imatge en romeria des de la seva ermita fins a la població, on va ser rebuda amb focs artificials. Durant els propers dies, cada jornada un sector del poble d’Alcanar i les Cases d’Alcanar s’engalanarà per viure la processó de la patrona, que passarà per tots els seus carrers, en el que està declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional. 

Els canareus fa mesos que treballen en les lluïdes decoracions de carrers, catifes i altars, que poc a poc es van desvelant i poden ser contemplades per veïns i visitants.  Dimarts a la nit va tenir lloc el pregó de la festa, que va anar a càrrec del canareu Xavier Forcadell, doctor en Dret, professor associat a l’URV, funcionari de carrera i actual coordinador d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona. 

La programació de les Festes Quinquennals inclou actes litúrgics, concerts per a totes les edats, espectacles, teatre, exposicions, gegants, correbars, competicions esportives, concursos, propostes juvenils, gastronomia i promoció del patrimoni, en el que l’Ajuntament destaca com una perfecta comunió «entre modernitat i tradició». 

Entre els plats forts de la programació hi ha l’espectacle de la Lloll Beltran ‘El secret de la Lloll’, que tindrà lloc del dijous 10 d’octubre, el concert d’Alfred García per al públic més jove, aquest dissabte 5, i també el d’Els Pets, el dia 12.
Les festes compten amb joves voluntaris que les donaran a conèixer als visitants, així com una línia de merxandatge que inclou samarretes, bosses de tela, xapes metàl·liques i tasses amb el logotip de la celebració. 

Comentarios
Multimedia Diari