Alcanar prepara la Festa de Sant Antoni per al cap de setmana

La interpretació del ball de Sant Antoni, la jota popular en les seues dues versions, serà el principal atractiu de la Festa

13 enero 2020 10:40 | Actualizado a 13 enero 2020 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Comissió de Sant Antoni, amb el suport de l’Ajuntament d’Alcanar, presenta la Festivitat de Sant Antoni, esperada per grans i menuts. Durant el cap de setmana, i en diferents horaris, tindrà lloc el tradicional ball popular, en el qual els balladors i balladores lluiran la vestimenta típica de la gent canareva de fa més d’un segle. I tothom qui ho vulgui podrà participar en les activitats paral·leles.

Entre els actes que tindran lloc el cap de setmana de la festa, destaca la tradicional Despertada, en honor a Sant Antoni. El diumenge 19 de gener, a les quatre de la matinada, els membres de la Rondalla Verge del Remei i dell Cor Iúbilo cantaran cançons tradicionals en els encreuaments de diferents carrers d’Alcanar. En acabar, a les vuit del matí, tindrà lloc la popular xocolatada preparada pels veïns i veïnes del carrer Sant Antoni. Altres actes emblemàtics, que se celebraran el 19 de gener, són les cercaviles, la missa i processó en honor a Sant Antoni i la benedicció dels animals.

La Festivitat de Sant Antoni d’Alcanar està inscrita en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, un reconeixement que posa en valor el patrimoni immaterial d’Alcanar i la faena ben feta de la Comissió de Sant Antoni.

Aquesta celebració té més de 100 anys d’història i gaudeix de molt bona salut. Actualment hi ballen més de 600 persones, la qual cosa representa un increment molt gran de la seua pràctica, ja que als anys setanta la participació es reduïa pràcticament a una desena de parelles. També cal destacar que l’afluència de visitants augmenta, malgrat les baixes temperatures del gener, any rere any.

Els assajos de les jotes es fan cada dia al Centre Cívic.

Comentarios
Multimedia Diari