Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcanar també sol·licitarà la declaració de zona catastròfica

L'Ajuntament apunta que el cost de reparar els desperfectes serà "ingent"

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alcanar també sol·licitarà la declaració de zona catastròfica

Alcanar també sol·licitarà la declaració de zona catastròfica

 L'Ajuntament d'Alcanar sol·licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil (antiga zona catastròfica) per fer front al cost de totes les afectacions del temporal Glòria. Se  suma així a l'Ajuntament de Deltebre, que ja ho ha aprovat en un plenari extraordinari dimecres a la nit. 

Segons l'alcalde canareu, Joan Roig, aquest dijous es posarà en contacte amb la Generalitat perquè faci la petició al govern de l'Estat. "No tenim prou recursos econòmics per a tornar a la normalitat. L'impacte de la tempesta ha sigut tan virulent que ha modificat tota l'orografia de la costa del nostre terme municipal. Per tant, necessitem l'ajuda de les administracions supramunicipals", ha afirmat Roig. El consistori encara està quantificant els danys i estima que la despesa econòmica per a recobrar la normalitat serà "ingent".

En un comunicat, l'alcalde ha explicat que el temporal ha danyat la zona de les Cases d'Alcanar i ha modificat la línia de costa "completament". El mar ha engolit el passeig i el mur de la costa i ha cobert de pedres i còdols la carretera, el parc infantil, etc. També hi ha diversos habitatges i camins afectats. Així mateix, el port marítim necessita una actuació d'urgència, segons Roig, perquè no pot fer front a llevantades d'aquest tipus.

A banda, d'aquestes greus afectacions, les conseqüències del temporal Glòria també ha provocat incidències en la xarxa de telefonia mòbil i el subministrament elèctric, interromput de forma intermitent en diverses zones de la població; inundacions a les vies públiques; desperfectes a equipaments municipals i instal·lacions esportives; arbres caiguts i pals de comunicació tombats.

Des de dimarts, la Brigada Municipal d'Obres i Serveis fa tasques d'emergència, tant per obrir pas com per netejar el passeig marítim i als carrers afectats.

Temas

Comentarios

Lea También